Podcasts | Pagenews Politics #2

Συρεγγέλα: «Διαχρονικά, όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ έκαναν διευρύνσεις»

Ο κόσμος θα πρέπει να πάει να ψηφίσει και ιδιαίτερα η νέα γενιά

21.11.2023 | 20:12

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Συρεγγέλα: «Διαχρονικά, όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ έκαναν διευρύνσεις»

Ο κόσμος θα πρέπει να πάει να ψηφίσει και ιδιαίτερα η νέα γενιά

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου η νέα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Αναφερόμενη στη θεματολογία που πρόκειται να ξεδιπλώσει η ΝΔ στις ερχόμενες ευρωεκλογές, η νέα γραμματέας της κυβερνώσας παράταξης υπογραμμίζει την ανάγκη αρτιότερης και πληρέστερης πληροφόρησης των πολιτών σχετικά με τις κρίσιμες αρμοδιότητες των ευρωβουλευτών και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Με ποια κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της θα προχωρήσει η ΝΔ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και τι θα γίνει και με τις περιφέρειες;

Όντως οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, όπως είναι όλες οι εκλογικές διαδικασίες, γιατί αφορούν τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Ο κόσμος θα πρέπει να πάει να ψηφίσει και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Στο ευρωκοινοβούλιο λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που θα πάνε σαφώς να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σαφώς να πιστεύουν ότι τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό είναι ενιαία. Πρέπει να είμαστε όλοι και όλες ενωμένοι. Εγώ το βλέπω και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πάμε άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις. Στην κοινοβουλευτική συνέλευση πηγαίνουμε άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις του Ελληνικού κοινοβουλίου. Πρέπει – και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι δημοσιογράφοι – ποιες είναι οι αρμοδιότητες. Πολλές φορές βλέπουμε πολίτες να απευθύνονται στην κυβέρνηση για θέματα που αφορούν τους δημάρχους για θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Άρα, πρέπει να γίνει μια καμπάνια που να εξηγεί ποιες είναι οι αρμοδιότητες οι πολίτες να είναι περισσότερο ενημερωμένοι.

Βλέπουμε ότι πολλές φορές η υπερπληροφόρηση οδηγεί και σε παραπληροφόρηση ή ακόμη και σε καθόλου πληροφόρηση, για να δουν οι πολίτες ότι είναι πραγματικά σημαντικό να πάνε να ψηφίσουν και στις ευρωεκλογές. Βέβαια, στις ευρωεκλογές ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει λίγο διαφορετικά. Εγώ θυμάμαι τις ευρωεκλογές του 2019. Η ΝΔ πήρε 40% στις εθνικές βουλευτικές εκλογές και 33% στις ευρωεκλογές. Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να είναι άνθρωποι κατάλληλοι να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο εξωτερικό. Το Ευρωκοινοβούλιο έχει πάρα πολύ δουλειά. Παίρνονται σημαντικές αποφάσεις, που έρχονται μετά στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που θα στείλουμε εκεί, από όποια παράταξη και αν είναι, πολύ περισσότερο από τη ΝΔ, που έβαλε την Ελλάδα στην Ε.Ε. Ο κόσμος να ψηφίζει ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν να είναι εκεί. Αλλά αυτό θα πρέπει και εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ενημέρωση του τι ακριβώς γίνεται εκεί, όπως και οι δημοσιογράφοι.