Podcasts | Pagenews Politics #4

Συρεγγέλα στο Podcast politics pagenews.gr: Δεν υπάρχουν αυθεντίες, υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι

Όλοι και όλες κρινόμαστε σε καθημερινή βάση

22.11.2023 | 15:59

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Συρεγγέλα στο Podcast politics pagenews.gr: Δεν υπάρχουν αυθεντίες, υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι

Όλοι και όλες κρινόμαστε σε καθημερινή βάση

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου η νέα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Έχει ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις προσδοκίες του πρώτου 4μηνου διακυβέρνησης;

Καταρχάς να πούμε ότι η κυβέρνηση, με το που επανεκλέχθηκε, αντιμετώπισε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ήταν οι mega πυρκαγιές, οι πλημμύρες που μας συγκλόνισαν όλους στη Θεσσαλία. Παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή ήμασταν εκεί. Και ήδη έχουν αρχίσει και δίνονται στους ανθρώπους κάποια χρήματα, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και κανένας να μη μείνει στο περιθώριο. Όλοι και όλες κρινόμαστε σε καθημερινή βάση. Και ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει όπου χρειάζεται να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Πάντα σε όσους αναλαμβάνουν δίνεται ένας χρόνος ικανοποιητικός, ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν το έργο τους.

Θεωρώ ότι σε γενικά πλαίσια η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάντα βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντα. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το σημαντικό είναι να διορθώνουμε τα λάθη μας, να δίνουμε μεγάλη σημασία στην κριτική και πολύ περισσότερο στην καλοπροαίρετη κριτική. Και αυτό το έχουμε αποδείξει και στη Βουλή, όπου αν κάτι θετικό προτείνεται, ενσωματώνεται στη νομοθεσία και ψηφίζεται και από εμάς. Δεν υπάρχουν αυθεντίες. Υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι. Αυτός είναι και ο ρόλος της πολιτικής, να ακούει όλους και όλες. Και θεωρώ πως όλα θα μπουν σε μια σειρά και πως κάθε μέρα και κάθε μήνας θα είναι ακόμη καλύτερος.

Όταν είσαι επάνω στο πρόβλημα και προσπαθείς να το λύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν αυτά που εξαγγέλλεις τα υλοποιείς, όταν προχωράς στο αμέσως επόμενο στάδιο – η νομοθετική εξουσία ψηφίζει και άρα η εκτελεστική εξουσία προχωρά όσο το δυνατόν πιο σύντομα -, τότε θεωρώ ότι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι θέμα πολιτικού κόστους. Είναι θέμα αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν μια συμφωνία αλήθειας με τον κόσμο, ότι δεν θα υποσχεθούμε ποτέ πράγματα που δεν γίνονται. Δεν είπαμε ότι θα λύσουμε τα πάντα με ένα μαγικό ραβδί. Παραδείγματος χάριν, το 50% του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ έχει ήδη υλοποιηθεί. Οπότε βλέπουμε πως κάποια πράγματα που έχουμε πει υλοποιούνται. ‘Όπου υπάρχουν πράγματα που καθυστερούν, εκεί θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Αλλά πάντα βάζουμε προτεραιότητες. Ποτέ δεν μπορούμε να λύσουμε τα πάντα. Η κυβέρνηση έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα της ακρίβειας και θα ασχοληθεί ακόμη περισσότερο. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε πάνω στο πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύση εφικτή και όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ο ρόλος του σωστού πολιτικού δεν είναι να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα, να είναι εκεί και να το λύνει.