Podcasts | Pagenews Politics #3

Συρεγγέλα: Σημαντικοί τομείς η υγεία και η δικαιοσύνη

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει πως το πιο σημαντικό είναι η υγεία και η δικαιοσύνη

21.11.2023 | 21:16

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Συρεγγέλα: Σημαντικοί τομείς η υγεία και η δικαιοσύνη

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει πως το πιο σημαντικό είναι η υγεία και η δικαιοσύνη

Αναφερόμενη στα νέα κομματικά καθήκοντά της, η κυρία Συρεγγέλα τονίζει πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τιμή, που έκανε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπό της, και κάνει ειδική αναφορά στον προκάτοχό της κ. Παύλο Μαρινάκη.

Αναφορικά με το πρώτο τετράμηνο διακυβέρνησης αυτής της δεύτερης κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Μαρία Συρεγγέλα κάνει ειδική μνεία στις μεγάλες δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το κυβερνητικό σχήμα.

Ποιες μεταρρυθμίσεις είναι σε προτεραιότητα;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει πως το πιο σημαντικό είναι η υγεία και η δικαιοσύνη. Το πρώτο που θέλουν οι πολίτες είναι η δικαιοσύνη να πηγαίνει με πιο ταχείς ρυθμούς. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε, με τη δικαιοσύνη να διατηρεί πάντοτε την ανεξαρτησία της και αυτό είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το 41% μας δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη ευθύνη στο να ανταποκριθούμε. Και πάντα η εντολή του πρωθυπουργού σε όλους και σε όλες είναι ότι πρέπει να είναι πάντα οι τόνοι χαμηλοί, να υποσχόμαστε ακόμη και λιγότερα από αυτά που θα κάνουμε. Βλέπουμε ότι η χώρα πάει καλά. Αυτό που προέρχεται από την οικονομική ανάπτυξη πηγαίνει στους πολίτες και φυσικά για τη στήριξη της καθημερινότητάς τους και για τα προβλήματα, όπως είναι η ακρίβεια, το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Είναι ένας παράγοντας που έρχεται από το εξωτερικό λόγω του πολέμου, λόγω των συνθηκών, λόγω του ό,τι γίνεται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Όλα αυτά όμως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι και πέφτουν πρόστιμα. Έχουν μπει πάνω από 1500 πρόστιμα και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί. Και δεν είπαμε ποτέ ότι θα καταργηθούν οι προσφορές. Θέλουμε μόνο να δούμε, με τους ελέγχους που γίνονται, αν αυτές οι προσφορές είναι πραγματικά προσφορές. Θα πρέπει να είμαστε εκεί και να εξηγούμε κάθε φορά που υπάρχει παραπληροφόρηση και fake news. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθούν να υπάρχει μια στήριξη στον κόσμο και κυρίως στους πιο ευάλωτους, γιατί το πιο σημαντικό είναι η στήριξη των πιο ευάλωτων.