Πολιτική

Κασσελάκης: Κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας – Αντιδράσεις από τους νεοπροεδρικούς

Κασσελάκης: Κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας – Αντιδράσεις από τους νεοπροεδρικούς

Πηγή Φωτογραφίας: [365245] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των "νεοπροεδρικών".

“Δεν είναι χαρούμενη μέρα, αλλά κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Στ. Κασσελάκης την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μαζική αποχώρηση στελεχών. 

«Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου», τόνισε. 

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αντιδράσεις νεοπροεδρικών

Ηχηρές είναι και οι αντιδράσεις στη νέα αποχώρηση βουλευτών και στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους των ένθερμων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι είναι γνωστοί με την ονομασία “νεοπροεδρικοί”.

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αποχωρήσεις της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη. «Στον ΣΥΡΙΖΑ μένουν δεκάδες χιλιάδες», είπε η Δώρα Αυγέρη.

Αναφερόμενη στις εκλογές, είπε ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε τους συγκεκριμένους ανθρώπους να είναι στα κοινοβουλευτικά έδρανα. «Δεν σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία, δεν δέχονται την λαϊκή εντολή του περασμένου Ιουνίου και τα χιλιάδες στελέχη που εξέλεξαν νέο πρόεδρο. Θα έπρεπε να παραδώσουν τις έδρες τους», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Δώρα Αυγέρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα και στον Δημήτρη Παπαδημούλη, τονίζοντας: «Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους».

H εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι τόσο η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου «υπονόμευσαν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα της εκλογής του».

Για υπονόμευση έκανε λόγο, από την πλευρά του, μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου.  «Όπως λέει και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να πεις μια γνώμη για μία διάσπαση που γίνεται, επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότατης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας νέου προέδρου, από την επόμενη ημέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο στην αποχώρησή τους, τώρα», είπε ο Παύλος Πολάκης,  πριν ακόμα κάνει επίσημη τοποθέτηση ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. 

«Ουσιαστικά βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει όπως και τα προηγούμενα στη λήθη της ιστορίας», ανέφερε.

Ο βουλευτής Χανίων του κόμματος συνέχισε αναφέροντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιπροσωπεύει και εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικά στρώματα. Με το πολιτικό σχέδιο που πολύ σύντομα θα επαναδιατυπώνουμε, με την ιστορική παρακαταθήκη τουΑλέξη Τσίπρα,με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών να στηρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής, θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση στην νεοφιλελεύθερη κυβέρνησης Μητσοτάκη και ανατροπή του και αντικατάστασή του από μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments