Διεθνή

Επιχείρηση «Πύλη του Ουρανού»: Εναέρια μέσα, ψυχολόγοι και γιατροί για την υποδοχή των ομήρων

Επιχείρηση «Πύλη του Ουρανού»: Εναέρια μέσα, ψυχολόγοι και γιατροί για την υποδοχή των ομήρων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για την υποδοχή της πρώτης ομάδας των 13 ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα στις 4 μ.μ. από τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε «Πύλη του Ουρανού».

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για την υποδοχή της πρώτης ομάδας των 13 ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα στις 4 μ.μ. από τη Λωρίδα της Γάζας

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για την υποδοχή της πρώτης ομάδας των 13 ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα στις 4 μ.μ. από τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε «Πύλη του Ουρανού».

Μόλις απελευθερωθούν από τη Γάζα μέσω Αιγύπτου, οι όμηροι θα μεταφερθούν από τις IDF στην αεροπορική βάση Χατσερίμ στο νότιο Ισραήλ για μια πρώτη υποδοχή, όπου θα υποβληθούν σε σύντομο σωματικό και ψυχολογικό έλεγχο.

Ο στρατός έχει προετοιμάσει ψυχολόγους και εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας για να υποδεχθούν τους ομήρους, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να είναι παιδιά. Οι ειδικοί θα τους εξηγήσουν τι συνέβη στην κοινότητά τους στις 7 Οκτωβρίου, όταν θεωρήσουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις έχουν φέρει τηλέφωνα για τους ομήρους, ώστε να μπορούν να καλέσουν τους συγγενείς τους αμέσως μετά την άφιξή τους στο Hatzerim.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι θα παραμείνουν έως και δύο ώρες στο Hatzerim πριν μεταφερθούν σε νοσοκομείο, είτε με ελικόπτερο είτε με μικρό λεωφορείο. Τα ελικόπτερα θα πετούν σε πιο άνετη και αθόρυβη λειτουργία.

Όσοι χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη θα μεταφέρονται κατευθείαν από τα σύνορα σε νοσοκομείο, χωρίς να πηγαίνουν στο Χατσερίμ.

Οι οικογένειες των ομήρων περιμένουν στα νοσοκομεία, ενώ έχουν κρατηθεί δωμάτια ξενοδοχείων στην περιοχή.

Η διαδικασία της παράδοσης

Οι κρατούμενοι, όλοι τους από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ή την Ιερουσαλήμ, θα παραδοθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη στρατιωτική φυλακή Ofer του Ισραήλ γύρω στις 4 μ.μ. (1400 GMT), δήλωσε ο Qadura Fares, Παλαιστίνιος επίτροπος για τους κρατούμενους.

Αυτό θα συμπέσει με την προγραμματισμένη παράδοση στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου 13 γυναικών και παιδιών που ήταν μεταξύ των περίπου 240 ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από ενόπλους της Χαμάς.

«Αφού ο Ερυθρός Σταυρός παραλάβει τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους, εκείνοι από την Ιερουσαλήμ θα πάνε στην Ιερουσαλήμ και εκείνοι από τη Δυτική Όχθη θα συγκεντρωθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Μπετούνια, όπου θα τους περιμένουν οι οικογένειές τους», δήλωσε ο Φάρες στο Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments