Αθλητισμός

Οι Fantastic 4+1 της «πράσινης» περιφέρειας οδηγούν το τριφύλλι από νίκη σε νίκη [vid]

Οι Fantastic 4+1 της «πράσινης» περιφέρειας οδηγούν το τριφύλλι από νίκη σε νίκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365260] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός τρέχει το δικό του νικηφόρο σερί, με τον Εργκίν Αταμάν να βλέπει την περιφέρεια της ομάδας του να βγαίνει μπροστά και να «οδηγεί» το «τριφύλλι» από νίκη σε νίκη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από το παιχνίδι της 10ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει αλλάξει επίπεδο. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Άλμπα με 99-85 και «τρέχουν» ένα νικηφόρο σερί 6 αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποδεικνύοντας παράλληλα στην πράξη πως μέρα με την ημέρα ανεβάζουν αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει καταφέρει να περάσει στην ομάδα την νοοτροπία του νικητή, την νοοτροπία του «μαχητή» και παράλληλα είχε καταφέρει να δώσει ρόλους σε όλους τους παίκτες του, καθιστώντας του σημαντικούς (μοναδική εξαίρεση μέχρι στιγμής ο Κάιλ Γκάι).

Και αυτό είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω. Βγαίνει στο παρκέ. Γιατί ο Ντίνος Μήτογλου μπορεί να είναι ο κομβικότερος και σταθερότερος παίκτης της ομάδας από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι τώρα, αλλά η περιφέρεια του Παναθηναϊκού είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Ο Τούρκος τεχνικός όπως είχε αποδειχθεί και στην Εφές, ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια, προσπαθεί να βρει τα δίδυμα που ταιριάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα και προσπαθεί να έχει όλους τους περιφερειακούς σε εγρήγορση. Και καλύτερη απόδειξη από τα 6 τελευταία παιχνίδια δεν υπάρχει.

Σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βγάζει και έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή στην περιφέρεια με τους Κώστα Σλούκα, Λούκα Βιλντόζα, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν και Μάριους Γκριγκόνις να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να κάνουν τη διαφορά. Όποτε ο Παναθηναϊκός είναι σε κατάσταση… πίεσης, ένας από τους παραπάνω βγαίνει μπροστά και… καθαρίζει την μπουγάδα. Όπως έχει γίνει και στα 6 τελευταία νικηφόρα ματς του «τριφυλλιού».

Και κάπου εκεί, μια… κατηγορία μόνος του είναι ο Μάριους Γκριγκίονις. Στη Fantastic περιφέρεια του Παναθηναϊκού (Σλούκας, Γκραντ, Βιλντόζα, Ναν) ο Λιθουανός είναι αυτός που με την φετινή του παρουσία την ανεβάζει ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο. Ο Αταμάν έχει βρει τον ρόλο που κουμπώνει… απόλυτα στον Λιθουανό και ο ίδιος παρουσιάζει ένα… πολυτάλαντο πρόσωπο σε όλους τους τομείς. Ο εκτελεστικός ρόλος είναι εκείνος που τον κάνει και ξεχωρίζει, αλλά πλέον με τον τρόπο που αγωνίζεται βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη δημιουργία.

Ενώ μόνο… απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει η παρουσία του Τζέριαν Γκραντ ο οποίος ήρθε στο καλοκαίρι στην ομάδα του Παναθηναϊκού με τη μικρότερη… διαφήμιση, αλλά και με έντονη κριτική πριν καν φορέσει τη φανέλα της ομάδας και έχει καταλήξει να είναι ο πλέον επιδραστικός παίκτης στην περιφέρεια κάνοντας τα πάντα, παίζοντας ασταμάτητα. Κάτι που όπως φαίνεται (και όπως έχει αποκαλύψει το SDNA) τον «οδηγεί» στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο ηγέτης Λούκα σε Βερολίνο και Θεσσαλονίκη

Στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 99-85 με τον Λούκα Βιλντόζα να είναι… on fire. Ο Αργεντίνος τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 4/4 τρίποντα, αλλά και 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από κοντά και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ο οποίος είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον καταλυτικό φέτος Μάριους Γκιργκόνςι να συμπληρώνει 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ακολούθησε το ματς στο «Αλεξάνδρειο» όπου ο Παναθηναϊκός αφού κατάφερε να ξεπεράσει το… ξύλο των Θεσσαλονικέων, πήρε ένα σπουδαίο διπλό με 75-65. Εκεί ο Βιλντόζα έκανε και πάλι τη διαφορά με 9 πόντους, 2 ασίστ και 7(!) κλεψίματα, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ είχε 9 πόντους και 10(!) ασίστ, βγάζοντας και πάλι… μάτια.

Ο Σλούκας που κάνει τη διαφορά

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ με την ομάδα του «τριφυλλιού» να περνάει δια πυρός και σιδήρου και να επικρατεί με 73-71 σε μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση. Αλλά ο Αταμάν είχε την… ευλογία να έχει στα χέρια του τον Κώστα Σλούκα ο οποίος είχε 16 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο και πάλι ο Τζέριαν Γκραντ έκανε τη διαφορά με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η «μπαγκέτα» σε Σλούκα και Βιλντόζα

Ώρα για το τρία στα τρία για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, μετά το εντυπωσιακό 90-76 επί της εντυπωσιακής, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Βίρτους Μπολόνια. Ο Λούκα Βιλντόζα και πάλι πρωταγωνιστής με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ, με τον Κώστα Σλούκα να δίνει ώθηση και ενέργεια με τους 11 πόντους και της 4 ασίστ.

Ο Ναν πήρε το… όπλο του

Επιστροφή στη Stoiximan Basket League για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να… φλερτάρει με την ήττα και τον «Δικέφαλο» να ετοιμάζεται για μια μεγάλη έκπληξη. Εκεί όμως «μίλησε» η ποιότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός έκανε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι με το «τριφύλλι» στο στήθος τελειώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους, 6 ριμπάιυντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και τρίποντα… μαχαιριές. Στο… πλευρό του ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους και 3 ασίστ, αλλά και ο Μάριους Γκριγκόνις με 13 πόντους

Η… εγγύηση που ακούει στο όνομα Γκραντ και ο υπερπολύτιμος Γκριγκόνις

Τέλος, στον πρόσφατο αγώνα με την Βαλένθια όπου ο Παναθηναϊκός πήρε μια ακόμα μεγάλη νίκη ο Σλούκας άγγιξε το double double με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Γκραντ είχε 13 πόντους και 3 ασίστ με 3/5 τρίποντα και ο Γκριγκόνις ήταν και πάλι εξαιρετικός και με… γεμάτη στατιστική έχοντας 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Αυτό είναι το… μισό της δουλειάς που έχει καταφέρει να κάνει ο Εργκίν Αταμάν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και κάτι ανάλογο είναι στα… σκαριά και στους ψηλούς της ομάδας. Κάτι που αναμένεται να φανεί και στην πράξη όταν καταφέρει ο Μπαλτσερόφκσι να μπει στο πνεύμα της ομάδας αλλά και με την επιστροφή των Χουάντσο Ερνάνγκομεθ και Ιωάννη Παπαπέτρου οι οποίοι μόλις πατήσουν και πάλι παρκέ θα αλλάξουν την «μορφολογία» της front line του «τριφυλλιού».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments