Ελλάδα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Σε “μαύρη λίστα” το πλοίο Raptor – Εξετάζεται η μεταφορά ύποπτου φορτίου

Ναυάγιο στη Λέσβο: Σε “μαύρη λίστα” το πλοίο Raptor – Εξετάζεται η μεταφορά ύποπτου φορτίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi,Τα δεδομένα που εξετάζονται γύρω από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου

Τα δεδομένα που εξετάζονται γύρω από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου

Όσαν ερευνούν οι Αρχές γύρω από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου παρουσίασε στο Μega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και το πλοίο και η εταιρεία είναι στην μαύρη λίστα ελέγχου της Ναυσιπλοΐας για διάφορους λόγους.

Ναυάγιο στη Λέσβο: Οι πολλές παραβίασεις του πλοίου Raptor στο παρελθόν

Οπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, ένας από τους λόγους που ήταν σε “black list” το πλοίο, είναι η σημαία από τις Κομόρες που φέρει. Στην συνέχεια επανειλημμένοι έλεγχοι σε αυτό το πλοίο έχουν καταδείξει ότι προχωρά σε σειρά παραβιάσεων και παρανομιών.

Ένα παράδειγμα καταγράφεται τον περασμένο Αύγουστο στην Βουλγαρία έγινε έλεγχος στον συγκεκριμένο πλοίο, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά 65 παραβάσεις. Δεν είχε πιστοποιητικό ο πλοίαρχος, ο αντιπλοίαρχος αλλά και μέλη του πληρώματος.Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι υπήρχε αναντιστοιχία των δηλωμένων καυσίμων και κατανάλωσης καυσίμων, δείγμα ότι το πλοίο είχε κι άλλα καύσιμα προκειμένου να κάνει κι επιπλέον δρομολόγια.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι, είχε αποδειχθεί ότι έκανε κι άλλες στάσεις το πλοίο και συναντούσε άλλα πλοία εν μέσω θαλάσσης. Όταν ρωτήθηκε ο πλοίαρχος γι’ αυτές τις στάσεις είχε απαντήσει «δυστυχώς ο αγοραστής του ξηρού φορτίου αποσύρθηκε και ψάχναμε εν μέσω θαλάσσης άλλους αγοραστές».

Επιπλέον πλοίο της ίδιας εταιρείας είχε βυθιστεί στην Κίσσαμο Χανίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments