Πολιτική

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία οι “11” για τη δημιουργία ΚΟ

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία οι “11” για τη δημιουργία ΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: [361900] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Θέμα χρόνου η δημιουργία ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ζυμώσεις για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα, Δευτέρα (27/11) οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι εννέα από την ομάδα «6+6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου και οι δύο από την «Ομπρέλα» (Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα).

Αντικείμενο του ραντεβού που θα έχουν οι 11 τη Δευτέρα είναι ο καθορισμός των επόμενων βημάτων με ορόσημο τον προϋπολογισμό, όπου οι αποχωρήσαντες βουλευτές αναμένεται να εμφανιστούν με «εναλλακτικό σχέδιο», προκειμένου να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη αντιπολιτευτική πρόταση.

Με βάση  πληροφορίες, ο Αλέξης Χαρίτσης προκρίνεται για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται ότι θα έχει τη θέση του γραμματέα, ενώ θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αναλάβουν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.

Υπενθυμίζεται πως οι 11 βουλευτές είναι, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Μερόπη Τζούφη, ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, καθώς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Πέτυ Πέρκα.

Αν και ο Αλέξης Χαρίτσης θεωρείται το φαβορί, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και δεν λείπουν και ορισμένα ερωτηματικά για ενδεχόμενους ανταγωνισμούς μεταξύ των δύο συνιστωσών του νέου κόμματος, δηλαδή της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, από το εσωτερικό των ομάδων, φαίνεται πως ο βασικότερος λόγος των καθυστερήσεων για τις τελικές ανακοινώσεις, δεν είναι οι αντιπαραθέσεις, αλλά μια κοινή ανησυχία να γίνουν οι σωστότερες επιλογές που θα μεγιστοποιήσουν τη δυναμική του εγχειρήματος, αλλά και τη δυνατότητα να γίνουν «επεκτάσεις» του, είτε με νέους αποχωρήσαντες από την Κουμουνδούρου είτε με πρόσωπα τα οποία δεν ήταν ενταγμένα στην Κουμουνδούρου έως τώρα.

Εν πάση περιπτώση, παρά τη σκληρή διαρροή ενάντια στον Στέφανο Κασσελάκη την Παρασκευή, στελέχη της τάσης υπογραμμίζουν ότι ο προσανατολισμός του νέου μορφώματος θα είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι ένας αριστερός εμφύλιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο πήχης μπαίνει ψηλά και φιλοδοξείται έως τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη βουλή να μπορεί να σκιαγραφηθεί ένα πρώτο εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας συνολικά. Σύμφωνα με πρόσωπα του νέου κόμματος, αυτό θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη, με βασικούς άξονες την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments