Πολιτική

Αποκαλυπτήρια για τους “11” αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτήρια για τους “11” αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στις 8μμ συνεδριάζουν οι αποσκιρτήσαντες.

Μετά από τρεις ημέρες συναντήσεων, τηλεδιασκέψεων και επαφών, όσοι αποχώρησαν από την Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν απόψε στις 8 το βράδυ τα χαρτιά τους για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, στόχος του σημερινού συντονισμού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει σύγχρονες προοδευτικές, αριστερές και οικολογικές πολιτικές προτάσεις. Μάλιστα, τα πρώτα αποκαλυπτήρια της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό τις επόμενες ημέρες και θα είναι η πρώτη ευκαιρία να καταγραφεί αυτή η εναλλακτική προοδευτική πρόταση, αλλά και να εκφραστεί η μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Κι αυτό γιατί, τόσο από πλευράς δημόσιας παρουσίας όσο και από πλευράς υποστήριξης, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα έχει ως “δύναμη πυρός” κορυφαίους υπουργούς από τα παραγωγικά υπουργεία της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος, μεταξύ άλλων, γιατί διαθέτει και ομάδα τεκμηρίωσης με εμπειρία διακυβέρνησης, όπως ο Γιώργος Σταθάκης και ο Ανδρέας Χάντος. Παράλληλα, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Λιάκος έχουν κρατήσει προσεκτικές αποστάσεις από τον Κουμουνδούρου.

Μία από τις κοινές αποφάσεις που έλαβαν οι δύο ομάδες, Ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα, το Σαββατοκύριακο ήταν η ονομασία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Το όνομα αναμένεται να είναι περιγραφικό, με αρκετούς επιθετικούς προσδιορισμούς και εξέχουσα θέση στην Αριστερά, αλλά για πρακτικούς λόγους θα αναφέρεται με μία ή δύο λέξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Την κοινοβουλευτική ομάδα φέρεται να εκπροσωπεί ο εκλεγμένος βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης. Ήδη σήμερα, όταν ματαιώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο βουλευτής Α. Χαρίτσης σχολίασε ότι “όταν μετατρέπετε ένα τόσο σοβαρό θέμα σε παιχνίδι εντυπωσιασμού, κινδυνεύετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με την ίδια συνταγή”.

Ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να οριστούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ σημειώνεται και το ενδεχόμενο η Έφη Αχτσιόγλου να παίξει σχετικό σημαντικό ρόλο.

Επιπλέον, η οργανωτική χρονοτριβή, η οποία διήρκεσε αρκετές ημέρες, φέρεται να σχετίζεται με την ανάγκη να γίνουν τα πρώτα βήματα οργανωτικής προετοιμασίας και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα, ο οποίος στην παρούσα φάση δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά καλύπτει πολιτικά τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα, ο κ. Μπίστης δήλωσε σήμερα πως “θα κατέβει σχηματισμός ο οποίος θα είναι από αυτούς που συγκροτούν σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ακόμα ευρύτερο. Τώρα αν θα έχει συγκροτηθεί τυπικά κόμμα πριν από τις ευρωεκλογές, είναι κάτι που δεν το έχουμε αποφασίσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments