Πολιτική

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Οι “11” κλειδώνουν το όνομα της νέας ΚΟ

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Οι “11” κλειδώνουν το όνομα της νέας ΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Απόψε στις 8μμ συνεδριάζουν οι αποχωρήσαντες με αντικείμενο τα επόμενα βήματά τους.

Έντεκα πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αποφασίζουν σήμερα το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρεται στην Ολομέλεια της Βουλής με ένα μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο όνομα.

Η ονομασία των 9+2 (Ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα). που θα συμφωνηθεί για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, θα περιλαμβάνει αναμφίβολα πολιτικούς προσδιορισμούς, κατά πάσα πιθανότητα τη λέξη αριστερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η επίσημη ονομασία του νέου πολιτικού οργανισμού που θα συσταθεί για τις ευρωεκλογές να αποτελείται από περισσότερες λέξεις και να περικλείει ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Το όνομα θα καλύπτει όλο το εύρος του μεγάλου πολιτικού κενού που βλέπουν να ανοίγει με τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, και όπως εκτιμούν, το πολιτικό κενό που βλέπουν να ανοίγει, και μάλιστα μεγάλο, θα κυμαίνεται από τη λεγόμενη ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά μέχρι τη λεγόμενη αριστερή σοσιαλδημοκρατία.

Ειδικά για την τελευταία, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, πρόκειται για ένα πολιτικό εύρος ψηφοφόρων που δεν εκπροσωπείται από κανένα υπάρχον κόμμα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, παρά την πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διάλυση του χώρου, έχει λάβει περιορισμένα οφέλη από την αριστερά.

Οι διαβουλεύσεις των “11” θα πραγματοποιηθούν στις 8 το βράδυ, με στόχο να καταγραφεί αυτή η εναλλακτική προοδευτική πρόταση αλλά και να δοθεί η πρώτη ευκαιρία για μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ ενόψει της τριήμερης μάχης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Στην πράξη, όμως, καθώς το πολιτικό εγχείρημα θα προχωρά, θα προχωρήσει και η συζήτηση για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα και το βήμα της Βουλής θα γίνει βήμα για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του νέου κομματικού φορέα. Ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο σχηματισμός του νέου κόμματος θα σημάνει μια άτυπη ψήφο εμπιστοσύνης στις θέσεις του νέου κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Η ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συνοδευτεί και από τις πρώτες πολιτικές πρωτοβουλίες των «11». Προγραμματίζονται εκδηλώσεις και περιοδείες, ενώ οργανώνεται τόσο η συνολική στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη Βουλή για τη μάχη του προϋπολογισμού απέναντι στη Ν.Δ. όσο και η παρουσίαση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments