Πολιτική

Έρχεται διπλή “βόμβα” Μητσοτάκη με μεταγραφή 2 πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Έρχεται διπλή “βόμβα” Μητσοτάκη με μεταγραφή 2 πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών φωτογραφίζοντας μια κατάτμηση των περιφερειών και το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάστηκε όλα τα σενάρια

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών φωτογραφίζοντας μια κατάτμηση των περιφερειών και το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάστηκε όλα τα σενάρια με επικρατέστερο τις 5 εκλογικές περιφέρειες (Αττική – Πελοπόννησος με Ήπειρο – Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο – Μακεδονία και Θράκη – Θεσσαλία με Στερεά Ελλάδα – Κρήτη με νησιά του Αιγαίου), το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να έκρινε ότι η κατάτμηση ενείχε δύο «παγίδες».

Αφενός έναντι της καταλληλότητας των υποψηφίων να κυριαρχήσουν τοπικά χαρακτηριστικά όπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφετέρου να προκύψουν πιθανές νομικές εμπλοκές υπό το δεδομένο ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν ολόκληρη τη χώρα και όχι μια περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πάνε ΝΔ

Την ίδια στιγμή, τα κόμματα εργάζονται πυρετωδώς για τα ονόματα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους στις ευρωεκλογές. Στη ΝΔ, δεν αποκλείεται να μπουν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Ευρωεκλογές: Ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου ήταν μια τόσο σαφής αντανάκλαση του πολιτικού συσχετισμού, ώστε για αρκετό καιρό, το αποτέλεσμα των μελλοντικών αναμετρήσεων φαινόταν σε μεγάλο βαθμό προκαθορισμένο, ακόμη και αδιάφορο, έστω και για τις τοπικές εκλογές, πόσο μάλλον για τις ευρωεκλογές του 2024. Ωστόσο, η εκτίμηση ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός επιβεβαιώθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από την εθνική κάλπη μέχρι σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε πολλαπλές κρίσεις κατά το πρώτο τετράμηνο της δεύτερης διαδοχικής διακυβέρνησής της, όπως καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, οι οποίες επηρέασαν άμεσα τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υφίσταται μεγάλες απώλειες, βιώνει την πιο σοβαρή κρίση και γνωρίζει πολλαπλές διασπάσεις, με νέους κομματικούς σχηματισμούς να κυοφορούνται στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς.  Το ΠΑΣΟΚ περιμένει με την ελπίδα ότι οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς θα λειτουργήσουν υπέρ του και θα του δώσουν ώθηση που δεν έχει ακόμη επιδείξει.

Η δημιουργία αυτού του νέου πολιτικού σκηνικού επαναπροσδιόρισε τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών, μετατρέποντάς τες από μια κάλπη χωρίς πολιτική σημασία σε βαρόμετρο των επόμενων ημερών για όλα τα κόμματα.

Η πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει μέχρι στιγμής αμφισβητηθεί σε καμία δημοσκόπηση, αλλά η περίοδος που θα οδηγήσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι κρίσιμη για το πολιτικό της στίγμα. Μέχρι τότε, στον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετούς θητείας του, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να επιδείξει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα για το έργο της κυβέρνησής του σε τρεις βασικούς άξονες: στις μεταρρυθμίσεις, στην οικονομία ( η αιχμή του δόρατος για όλες τις πολιτικές της κυβέρνησης), καθώς επίσης και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments