Πολιτική

Χαρίτσης: Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο συνδυασμός μας

Χαρίτσης: Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο συνδυασμός μας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο συνδυασμός μας», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1  και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο απέναντι στη «μονοκρατορία της Δεξιάς»

«Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο συνδυασμός μας», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1  και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

Είπε πως το επόμενο διάστημα θα φανεί κατά πόσον αυτές οι αποχωρήσεις θα επηρεάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα δημιουργήσουν μια νέα δυναμική σε αυτό το σχήμα που ετοιμάζεται,

Τόνισε πως η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα έχει μια παρουσία από «αριστερή σκοπιά» σε όλα τα μεγάλα θέματα για την ελληνική κοινωνία με τρόπο επαρκή.

Ανέφερε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι νέο και φρέσκο στον χώρο της Αριστεράς, που θα καλύπτει και τον χώρο της οικολογίας, τονίζοντας ταυτόχρονα η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο απέναντι στη μονοκρατορία της Δεξιάς.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε πως η Κ.Ο. θα έχει προγραμματικό ρόλο, αριστερό, σύγχρονο και τεκμηριωμένο. «Αποχωρήσαμε καθώς δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι βλέποντας τον χώρο να εκφυλίζεται». Δεν παρέλειψε να κάνει λόγο μάλιστα για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι επέλεξε «μια στάση που δεν έχει νόημα να κρίνουμε, ήταν μια στάση συνεπής, αλλά εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση

Για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα: Θα γίνουν τις επόμενες ημέρες όλες οι αναγκαίες ενέργειες, θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μας και όταν είμαστε έτοιμοι θα προχωρήσουμε. Δεν το έχουμε προσδιορίσει ακόμα χρονικά, να γίνουν όλα τα βήματα με τρόπο σοβαρό και σωστό έτσι ώστε να προχωρήσουμε μετά τις κοινοβουλευτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αποχώρηση κορυφαίων στελεχών δεν έχει επηρεάσει αρνητικά το κόμμα: Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αναλωθούμε σε αριθμητικές αλχημείες. Νομίζω ότι όποιος γνωρίζει κατανοεί ότι αυτό που εχει συμβεί είναι μια μαζικότατη αποχώρηση στελεχών -μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τις οργανώσεις, από τις νομαρχιακές, από την Κεντρική επιτροπή, σε όλα τα επίπεδα και νομίζω ότι οποιαδήποτε συζήτηση επ’ αυτού δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Το επόμενο διάστημα θα φανεί κατά πόσο αυτές οι κινήσεις και αυτές οι αποχωρήσεις θα επηρεάσουν ή όχι το ΣΥΡΙΖΑ ή θα δημιουργήσουν μια νέα δυναμική σε αυτό το νέο εγχείρημα το οποίο εμείς σχεδιάζουμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε.

Ερωτηθείς αν θα ιδρύσουν κόμμα: Τα βήματα τα οποία θα κάνουμε θέλουμε είναι σταθερά και στέρεα άρα αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η δημιουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας η σύνθεση εγγυάται ότι θα μπορούμε να έχουμε μια παρουσία από τη δική μας αριστερή σκοπιά σε όλα τα μεγάλα θέματα τα οποία προκύπτουν για την ελληνική κοινωνία με τρόπο εξαιρετικά επαρκή. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν και τα άλλα αναγκαία βήματα χωρίς βιασύνη.

Εμείς δεν θέλουμε να προχωρήσουμε απλώς και μόνο με μια τεχνητή συγκόλληση των θραυσμάτων του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει το επόμενο διάστημα είναι να δημιουργήσουμε κάτι νέο, να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο, να δημιουργήσουμε μια νέα προσπάθεια στο χώρο της Αριστεράς η οποία θα συνενώνει δυνάμεις σε ένα πολύ ευρύ φάσμα. Θα καλύπτει και το χώρο της οικολογία, θα καλύπτει και το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε έναν προγραμματικό λόγο ο οποίος θα είναι αριστερός, θα είναι σύγχρονος, θα είναι τεκμηριωμένος, θα είναι μαχητικός, θα είναι προγραμματικός και εκεί θα φανεί η διαφορά με τις άλλες δυνάμεις.

Ερωτηθείς γιατί έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ: Το διακύβευμα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να μένουμε άπραγοι όταν βλέπαμε έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, χώρο τον οποίο όσοι φύγαμε τον χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο και πολλές θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλο αυτό το χώρο να τον βλέπουμε να εκφυλίζεται. Γιατί αυτό που είδαμε το τελευταίο διάστημα ήταν μια αποιδεολογικοποίηση αυτού του χώρου, ακούγαμε συνθήματα αντιφατικά και μεταξύ τους, προγραμματικές παλινωδίες αδιανόητες και έναν λόγο ο οποίος δεν είχε σχέση με την Αριστερά σε οποιαδήποτε έκφανσή της και ταυτόχρονα είδαμε συμπεριφορές αντιδημοκρατικές στον τρόπο λειτουργίας, στον τρόπο αντίληψης για το πως κάνουμε πολιτική. Σε μια λογική ότι ο ηγέτης επικοινωνεί αδιαμεσολάβητα με το λαό χωρίς να υπάρχουν όργανα και διαδικασίες.

Ερωτηθείς πως κρίνει τον ρόλο του κ. Τσίπρα: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε μια στάση την οποία δεν νομίζω ότι εχει νόημα να κρίνουμε, ήταν μια στάση συνεπής όλο αυτό το διάστημα από εκεί και πέρα εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας βάσει των εξελίξεων που βλέπαμε στο χώρο μας και βάσει της ευθύνης που έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μας και απέναντι στους συντρόφους μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments