Πολιτική

Νέος πολιτικός φορέας εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ

Νέος πολιτικός φορέας εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [361900] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Την Δευτέρα ανακοινώνεται και το όνομα.

Το βράδυ της Τρίτης, λευκός καπνός αναδύθηκε από την αίθουσα συνεδριάσεων των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Αλέξη Χαρίτση, γραμματέα την Πέτη Πέλκα και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΟ, το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, θα γίνει “καυτή” συζήτηση για τον προϋπολογισμό του κράτους. Εκεί, οι 11 βουλευτές θα αναμετρηθούν με την κυβέρνηση, τους ψηφοφόρους και, φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. 

 Στην νέαΚοινοβουλευτική Ομάδα, θα μετέχουν πλέον οι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Πλέον, ο Αλ. Χαρίτσης θα αναλάβει το βάρος των αντιπαραθέσεων στη Βουλή με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεδομένου ότι το όνομα της νέας ΚΟ θα ανακοινωθεί την επόμενη Δευτέρα -άρα τότε θα συσταθεί και επίσημα στη Βουλή-, το ενδιαφέρον για την παρθενική του εμφάνιση θα μετατοπιστεί στην κοινοβουλευτική «αναμέτρηση» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

Ο 46χρονος Αλέξης Χαρίτσης θεωρείται ένα από τα πιο προβεβλημένα και στιβαρά στελέχη των 40άρηδων της Κεντροαριστεράς με καλό βιογραφικό, τεχνοκρατικό προφίλ και ήπιων τόνων. Έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς επίσης και υφυπουργός Οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινές συνάντησης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων. Στόχος, όπως ανέφεραν, είναι στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού να παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα. Όσον αφορά το όνομα οι πληροφορίες επιμένουν πως θα είναι το πολύ δύο με τρεις λέξεις με σίγουρη τη λέξη Αριστερά. Προσδιορισμοί όπως «νέα», «οικολογική», «σύγχρονη» έχουν πέσει στο τραπέζι.

Ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως «δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική με συνθήματα και ατάκες, αλλά δίνοντας αριστερές απαντήσεις στα μείζονα και σύνθετα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία». Συμπλήρωσε, δε. πως «ο εύκολος δρόμος θα ήταν να παραμείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν. Πήραμε μία απόφαση επώδυνη αλλά και μία απόφαση ευθύνης και ελπίδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments