Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Κλειδώνει” η δομή του νέου φορέα των “11”

ΣΥΡΙΖΑ: “Κλειδώνει” η δομή του νέου φορέα των “11”

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η ονομασία του νέου σχηματισμού αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Πυκνώνουν, τις τελευταίες ώρες, οι επαφές και οι διεργασίες στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, οι  11 ανεξάρτητοι και αποσκιρτήσαντες απο τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βουλευτές (Σία Αναγνωστόπουλου, Εφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης) συναντήθηκαν και έκαναν μια μάλλον τυπική διαβούλευση στο γραφείο της Φωτίου στα Εξάρχεια όπου και κατέληξαν πως ο πρόεδρος της νέας ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κ. κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι η κυρία Πέτη Πέρκα.

Είπαν ότι την ονομασία του υπό σύσταση φορέα θα αποκαλύψουν την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά από τη στιγμή που οι 6 συν 6 και ομπρέλα συμφωνούν ως προς αυτό, όλα συγκλίνουν ότι η αναφορά στον όρο αριστερά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο όνομα του νέου φορέα.

Μαζί με αυτό και αναφορές στη ριζοσπαστική οικολογία και το πράσινο κίνημα.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε και μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού όπως είπαν θα παρουσιαστεί ένα «συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα».

Κασσελάκης: Ούτε 3.000 μέλη δεν αποχώρησαν

Εμφανώς διαφορετική είναι η προσέγγιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει πως τα μέλη που αποχώρησαν από το κόμμα δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 3.000 μελών.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους», ενώ λίγο νωρίτερα κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή έρευνα ώστε «ενώσουν τις δυνάμεις τους».

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments