Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το μεσημέρι συνέρχεται το ανώτατο κομματικό όργανο της Κουμουνδούρου.

Η διάσπαση έχει πλέον ολοκληρωθεί, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για τους δύο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργήθηκαν.

Συγκεκριμένα, η περιχαράκωση του Στέφανου Κασσελάκη στον στενό κύκλο που έχει δημιουργήσει γύρω του έχει δημιουργήσει νέες πηγές εσωκομματικών τριβών, ενώ οι 40άρηδες διατηρούν ισορροπίες με την “Ομπρέλα”. Ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς έγιναν οι πόλοι του εσωκομματικού συσχετισμού και της νέας κομματικής ηγεσίας.

Ο Νίκος Παππάς, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη νέα πλειοψηφική τάση στο εσωκομματικό σκηνικό, βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με στελέχη σε όλη την Ελλάδα και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα καμφθούν οι αντιστάσεις που προβάλλει το μπλοκ των νεο-προεδρικών των Πολάκη και Τσίπρα στη διελκυστίνδα για τον έλεγχο του συνεδρίου.

Η δυσφορία κορυφαίων στελεχών έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις εξαιτίας της περιχαράκωσης του κ. Κασσελάκη στον στενό κύκλο συνεργατών του, όπως είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Τσίπρας.

Η Πολιτική Γραμματεία, που συνεδριάζει το μεσημέρι, θα ασχοληθεί με το συνέδριο του Φεβρουαρίου, για το οποίο ήδη ακούγονται ισχυρές ενστάσεις από μερίδα στελεχών ακόμη και για αναβολή του, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.

Πρόσφατα, ένας σημαντικός αριθμός μεσαίων στελεχών φέρεται να έχει διεισδύσει σε οργανώσεις μελών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, απευθυνόμενος στους “ανθρώπους του προέδρου” και καλώντας τα τοπικά μέλη να στρατευθούν στον αγώνα του Κασσελάκη και να θέσουν σε κίνηση τη νέα τάση από την πίσω πόρτα.

Με την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο πλευρών να παραμένει ασαφής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αναβολή του Συνεδρίου, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην προεκλογική και επικοινωνιακή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί επιμένουν στην ανάγκη να υπάρχει συνέπεια στις αποφάσεις των διαφόρων οργάνων σχετικά με το συνέδριο, ενώ λίγοι αμφιταλαντεύονται μεταξύ αναβολής και διεξαγωγής του συνεδρίου.

Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Φάμελλος τοποθετείται για τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι άλλο να διαφωνείς με το κόμμα σου, με την πολιτική του ηγεσία και να μένεις και να καταθέτεις την άποψή σου στα όργανα. Όσο καιρό ήταν πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνούσαν και όλοι με τις προτάσεις του πάρα ταύτα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ.  Τώρα έχουμε όχι απλά μια διαφωνία εντός έχουμε αποχώρηση και ταυτόχρονα μια ταχεία συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολιτικό ζήτημα, στο οποίο είμαι απολύτως αντίθετος», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Δείχνει μια βιασύνη σε μια πορεία που φαίνεται να ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα κάτι μου δημιουργεί σοβαρότατο ερώτημα για τα κίνητρα και την προετοιμασία. Οι πρώην σύντροφοι και συντρόφισσες μου δεν μας δώσανε την δυνατότητα να συζητήσουμε γι’ αυτή την διαφωνία τους μέσα σε όργανα, γιατί θα μπορούσαμε να πούμε κι εκεί κι εμείς την άποψή μας σε κάποια θέματα, κάποιο σχολιασμό πολιτικών επιλογών και να συμφωνήσουμε. Δεν έκαναν κάτι τέτοιο, αλλά υπήρχε μια βιασύνη και μια αρνητική εξέλιξη για την Αριστερά και την αξιωματική αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments