Trash

Παραμυθένιο σκηνικό στον Λευκό Οίκο: Στολίστηκε με 98 χριστουγεννιάτικα δέντρα και σχεδόν 34.000 στολίδια

Παραμυθένιο σκηνικό στον Λευκό Οίκο: Στολίστηκε με 98 χριστουγεννιάτικα δέντρα και σχεδόν 34.000 στολίδια

Πηγή Φωτογραφίας: There are more than 83,615 holiday lights throughout the display.@flotus via Instagram

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου περπατώντας κάτω από τα κλαδιά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, κατά μήκος ενός διαδρόμου διακοσμημένου με υπερμεγέθη εορταστικά στολίδια και γλυκά.

«Δεν ξέρω πώς αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ αισθάνομαι ότι κόβει την ανάσα», δήλωσε η πρώτη κυρία υπό χειροκροτήματα και επευφημίες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αποκάλυψη του εορταστικού διάκοσμου του Λευκού Οίκου. «Οι γιορτές προσφέρουν μια εποχή για περισυλλογή και ένα διάλειμμα από τη βιαστική ζωή μας, μια εποχή για να είμαστε πλήρως παρόντες με τους φίλους και τις οικογένειές μας».

View this post on Instagram

A post shared by The White House (@whitehouse)

Ευχαρίστησε τους «εκατοντάδες εθελοντές διακοσμητές και σχεδιαστές» που έκαναν δυνατή τη φετινή διακόσμηση.

«Τα παιδιά έχουν κάτι να μας διδάξουν, αν είμαστε αρκετά σοφοί για να τα ακούσουμε», είπε η πρώτη κυρία.

Ένα έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και τάρανδοί του αιωρούνται πάνω από το Μεγάλο Φουαγέ.

Ένα από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα δουν οι επισκέπτες είναι διακοσμημένο με ξύλινα στολίδια χρυσών αστεριών που έχουν χαραγμένα τα ονόματα των πεσόντων μελών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου, ένα έλατο Fraser ύψους 18,5 μέτρων, τοποθετήθηκε στο Μπλε Δωμάτιο και διακοσμήθηκε μοναδικά.

Η τραπεζαρία του Λευκού Οίκου έχει μετατραπεί σε εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, με πάγκους εργασίας ξωτικών, σκαμνιά και σκάλες να περιτριγυρίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, και εργαλεία και δώρα να συμπληρώνουν τον διάκοσμο.

Η βιβλιοθήκη διακοσμήθηκε με χρυσά φεγγάρια και λαμπερά αστέρια που κρέμονται από το ταβάνι, ενώ το China Room μετατρέπεται σε γλυκοπωλείο με γεύσεις και μυρωδιές Χριστουγέννων που αναδύονται από τα γιορτινά κέικ και τα μπισκότα.

«Σε αυτή την εποχή της περισυλλογής και της καλής θέλησης, ελπίζουμε να αγκαλιάσετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και να χαρείτε απλώς να είστε παρόντες με εκείνους που αγαπάτε», έγραψαν ο πρόεδρος Μπάιντεν και η πρώτη κυρία σε μια επιστολή καλωσορίσματος στον αναμνηστικό οδηγό διακοπών του Λευκού Οίκου για το 2023. «Είναι μια εποχή για να ξυπνήσουν οι αισθήσεις μας – για τον καθέναν από εμάς να μυρίσει το άρωμα των αγαπημένων οικογενειακών συνταγών, να ακούσει τη ζεστασιά της φωνής ενός αγαπημένου φίλου, να δει τη λάμψη των φώτων και των διακοσμήσεων, να γευτεί τη γλύκα των γλυκών και των λιχουδιών, και να νιώσει την ήρεμη ακινησία και τη δύναμη της πίστης».

Σχεδόν 4,5 χλμ. κορδέλας, περισσότερα από 350 κεριά και πάνω από 22.000 κουδούνια χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση, ενώ 142.425 φωτάκια αναβοσβήνουν στα δέντρα, στις γιρλάντες και στα στεφάνια με τα οποία έχει διακοσμηθεί ο Λευκός Οίκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments