Πολιτική

Άδωνις: Έσπασε το “φράγμα” του 10% στην ανεργία

Άδωνις: Έσπασε το “φράγμα” του 10% στην ανεργία

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Ανεργία κάτω του 10% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009.

Σε ιστορικό χαμηλό κινείται πλέον η ανεργία στη χώρα μας, η οποία βλέπει την ανεργία να κινείται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά, για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και την ενημέρωση του αρμοδίου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, η ανεργία στην Ελλάδα κινείται στο 9,6%. Πρόκειται για το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Αυτό το ποσοστό κινείται έναντι του 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, υποχωρώντας κάτω από το 10% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει”.

“Είμαι βέβαιος”, σημειώνει σε άλλο σημείο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, “ότι η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για μία νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει επίσης την ιδιαίτερη χρηστική αξία που παρουσιάζουν τα αναβαθμισμένα και επικαιροποιημένα προγράμματα απασχόλησης, αναφέροντας πως  “τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό”.

Πράγματι, α νέα δεδομένα, το διεθνές περιβάλλον ανακατατάξεων και η εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης απαιτούν δράσεις και ετοιμότητα, ενώ παρουσιάστηκαν μια σειρά από προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων αλλά και τις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις..

Η τεχνολογία και οι γρήγοροι ρυθμοί με τους οποίους συντελούνται πλέον οι εξελίξεις απαιτούν την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που υπάρχουν, ώστε οι επιχειρήσεις να προλάβουν το «τρένο» της εργασιακής ανάπτυξης και να γίνει η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση μια σταθερή «αξία», τόσο για τους εργοδότες, όσο και για τους απασχολούμενους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments