Πολιτική

“Πυρά” Κασσελάκη στους 11: Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους [vid]

“Πυρά” Κασσελάκη στους 11: Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365444] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με επίθεση στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης σχολίασε δηκτικά ότι οι βουλευτές δεν παρέδωσαν τις έδρες τους και έβαλαν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία.

«Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι 47 βουλευτές, αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους. Για μήνες δεν βγήκαν να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε: «Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία. Αυτά τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας και η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα.

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου στις ευρωεκλογές», είπε.

«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας», πρόσθεσε.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019.

Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός» είπε για τον Βασίλη Βασιλικό ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις αναφορές του στα εσωκομματικά με ευθείες βολές στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν. «Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους. Δεν σεβάστηκαν την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος μας θα τους τιμωρήσει» ανέφερε. 

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια από τους 149 βουλευτές το 2015 έφτασε στους 47 το 2023. Χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης και αυτήν την πορεία εμείς καλούμαστε πλέον να την ανατρέψουμε.  

Ο Στέφανος Κασελάκης αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά κατηγορήσε τον πρωθυπουργό ότι κάνει ιδιωτική διαπραγμάτευση για τα Μάρμαρα λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να δανείσει κάτι στον ιδιοκτήτη του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments