Κόσμος

Αρχηγός IDF: «Η χερσαία επιχείρηση στη νότια Γάζα ξεκίνησε»

Αρχηγός IDF: «Η χερσαία επιχείρηση στη νότια Γάζα ξεκίνησε»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο στρατός άρχισε να επιχειρεί στη νότια Γάζα, ενώ οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ισραηλινά άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα ανέφερε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο στρατός άρχισε να επιχειρεί στη νότια Γάζα, ενώ οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Μιλώντας στις ισραηλινές δυνάμεις της Μεραρχίας της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, ο Χαλέβι υπογράμμισε: «χθες, σήμερα, σκοτώσαμε διοικητές τάγματος [της Χαμάς], διοικητές λόχων και πολλούς στρατιώτες. Και χθες το πρωί ξεκινήσαμε την ίδια κίνηση στα νότια της Λωρίδας της Γάζας».

«Δεν θα είναι λιγότερο ισχυρή από [τις επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα], δεν θα έχει λιγότερα αποτελέσματα», διεμήνυσε. «Οι διοικητές της Χαμάς θα συναντήσουν τους IDF παντού».

«Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε με τον πιο διεξοδικό τρόπο, και όπως το κάναμε με δύναμη και διεξοδικά στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, το κάνουμε και τώρα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, και επίσης συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα επιτεύγματά μας στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε από πλευράς του ότι ο στρατός επεκτείνει την χερσαία επίθεση σε «όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας». «Οπουδήποτε επιχειρεί η Χαμάς, θα φτάσουν οι IDF» ξεκαθάρισε. 

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.