Ελλάδα

«Την έσφαξε σαν ζώο, με το σφαχτομάχαιρο» – Συγκλονίζει η κατάθεση της κόρης θύματος γυναικοκτονίας

«Την έσφαξε σαν ζώο, με το σφαχτομάχαιρο» – Συγκλονίζει η κατάθεση της κόρης θύματος γυναικοκτονίας

Πηγή Φωτογραφίας: reportaznet.gr, Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα από τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Κρήτη το καλοκαίρι του 2022, όταν ένας 61χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε την 56χρονη γυναίκα και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα από τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Κρήτη το καλοκαίρι του 2022, όταν ένας 61χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε την 56χρονη γυναίκα και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου, με την κόρη του θύματος να ζητά «τη μέγιστη ποινή χωρίς ελαφρυντικό». Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η νεαρή γυναίκα κατέθεσε σε δραματικούς τόνους πως η ίδια έπεισε τη μητέρα της να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ είχε αποφασίσει να χωρίσει, καθώς φοβόταν ότι ο δράστης θα αυτοκτονούσε. «Η μητέρα μου ήθελε να φύγει από το σπίτι μετά από έναν καυγά που είχαν τον Μάιο, δύο μήνες πριν το συμβάν. Εγώ την είχα γυρίσει για τον γάμο του αδερφού μου, αλλά μας είχε καταστήσει σαφές ότι θα χώριζε. Την στηρίζαμε όλοι τη μάνα μας για αυτήν την απόφαση. Τι συζητάμε τώρα; Αν η μάνα μας τον προκάλεσε; Ήταν υπόδειγμα και εντός και εκτός του γάμου» τόνισε.

«Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη» ανέφερε η 37χρονη, η οποία είναι στρατιωτικός και εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε υπηρεσία στη Μέση Ανατολή. «Εγώ νιώθω συνένοχος στη δολοφονία της μάνας μου. Πήρα τρία αεροπλάνα, για να έρθω. Δεν τη χαιρέτισα καν τη μάνα μου, την είχε πετσοκόψει. Ο ιατροδικαστής δεν μας άφησε να τη δούμε. Σαν ζώο την έσφαξε. Με το σφαχτομάχαιρο. Αυτή μας έδωσε φτερά να πετάξουμε κι εμείς της τα κόψαμε» τόνισε και ανέφερε πως η 56χρονη από το κομμωτήριο, που διατηρούσε στο Ρέθυμνο, στήριζε οικονομικά το νοικοκυριό, αλλά και την ίδια στην προσπάθειά της να ξαναδώσει πανελλήνιες.

Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος παλαιών αρχών, σκληρός και καθόλου τρυφερός με τα παιδιά ή με τη σύζυγό του. «Της ασκούσε ψυχολογική βία, δεν την άφηνε να οδηγεί, ζήλευε, δεν την άφηνε να πηγαίνει στη θάλασσα, της έκανε φασαρίες όταν μιλούσε σε κάποιον» ανέφερε. Ο κατηγορούμενος, από τη μεριά του, ισχυρίζεται ότι τον απείλησε πως θα τον αφήσει, ενώ κάνει λόγο για καυγά μεταξύ τους την ώρα του συμβάντος, κάτι που θα επιχειρήσει να αντικρούσει η μεριά της υποστήριξης της κατηγορίας, της οποίας η θέση είναι ότι δεν έγινε κανένας καυγάς και ότι της επιτέθηκε πισώπλατα την ώρα που έπλενε τα πιάτα.

Από την πλευρά του, ο 60χρονος ισχυρίστηκε ότι το πρωί της Κυριακής, 31ης Ιουλίου, η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά, ότι του επιτέθηκε και εκείνος «θόλωσε». Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Τι συνέβη

Ο 60χρονος κτηνοτρόφος την έσφαξε μέσα στο σπίτι τους, γιατί ήθελε να χωρίσουν. Αφού τη μαχαίρωσε θανάσιμα στο λαιμό, τηλεφώνησε στον 31χρονο γιο του και του είπε: «Πήγαινε στο σπίτι. Σκότωσα τη μητέρα σου». Ο μικρότερος γιος της οικογένειας έτρεξε και βρήκε την 56χρονη μητέρα του να κείτεται μπρούμυτα στο πάτωμα της κουζίνας, μέσα σε «λίμνη» αίματος. Τότε ειδοποίησε την αστυνομία. «Ελάτε γρήγορα. Ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου», φέρεται να είπε.

Μετά την άγρια δολοφονία, οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου. Ο γυναικοκτόνος αποφάσισε να παραδοθεί και εμφανίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ομολογώντας την πράξη του και υπέδειξε το σημείο, όπου βρισκόταν το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τη σύζυγό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments