Πολιτική

Άδωνις: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Amazon για νέες θέσεις εργασίας

Άδωνις: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Amazon για νέες θέσεις εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Άδωνις: Στόχος μας να φτάσουμε την ανεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Amazon Web Services για την εκπαίδευση και αφομοίωση ανέργων σε cloud υπηρεσίες, ανακοινώνει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συνεργασία ΔΥΠΑ – Amazon Web Services, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει πως «σήμερα θα υπογράψει η ΔΥΠΑ στο γραφείο μου, με την παρουσία μου, μαζί με την Amazon Web Services ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για την έναρξη ενός πολύ σημαντικού προγράμματος εκπαίδευσης από την Amazon στις υπηρεσίες cloud, με εξασφαλισμένη εργασία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί ότι «όσοι περάσουν από το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα θα μάθουν όλη τη χρήση του cloud από την Amazon και, ταυτόχρονα, το πρόγραμμα θα εγγυάται την πρόσληψή τους μετά την εκπαίδευσή τους. Είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και ξεκινάει επιλεκτικά στους πρώτους 1000 ανέργους και, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να ακολουθήσουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Οι υπηρεσίες cloud έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η Amazon Web Services είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του cloud».

«Η λογική μας σε Υπουργείο Εργασίας και ΔΥΠΑ δεν είναι το κράτος από τη μία και η ιδιωτική αγορά από την άλλη, αλλά είναι μια λογική ΣΔΙΤ, μια λογική σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει πως «αυτό που κάνουμε σήμερα θέλουμε να το έχουμε ως μοντέλο και για άλλες συνεργασίες και συνέργειες ιδιωτικού τομέα, απασχόλησης. Σκοπός είναι να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης 100.000 μαθητών σε σύγχρονα επαγγέλματα. Υπάρχει μια στενή και επιτυχημένη συνεργασία υπουργείου Εργασίας και υπουργείου Παιδείας. Στόχος μας είναι η ανεργία να φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή κάτω από 7%. Φτάσαμε ήδη την ανεργία κάτω από το 10% και συνεχίζουμε. Δημιουργούμε μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας».

Σε σχέση με τις Ημέρες Καριέρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «πολλές φορές, στα πλαίσια των Ημερών Καριέρας, γίνεται επί τόπου υπογραφή εργασίας. 5.000 άνθρωποι έχουν βρει εργασία μέσα από τις Ημέρες Καριέρας. Η κινητικότητα στην αγορά εργασίας είναι ζητούμενο σήμερα. Και όσο θα πέφτει η ανεργία, τόσο θα αυξάνει η προσφορά εργασίας. Οι όροι θα αντιστραφούν δηλαδή και οι επιχειρήσεις θα αναζητούν εργαζόμενους περισσότερο από ό,τι οι εργαζόμενοι εταιρεία»

Για την πληρωμή επιδομάτων, ο Άδωνις ενημερώνει ότι «από σήμερα ξεκινάει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας, καθώς και η προπληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων σε ανέργους, του επιδόματος ειδικής αδείας και του επιδόματος εργασίας».

Αναφορικά με τους μετακλητούς εργαζόμενους, τονίζεται ότι υπάρχει «συνεννόηση με το υπουργείο Μετανάστευσης. Αρμόδιος είναι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδης. Ο κύριος Καιρίδης έχει τον πρώτο λόγο στην ειδική περίπτωση των μετακλητών εργαζομένων».

«Έχει περάσει η εποχή της αθωότητας στο μεταναστευτικό»

Για την παράτυπη μετανάστευση, ο υπουργός Εργασία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στη νωθρότητα και τον εφησυχασμό, λέγοντας πως «η Δανία έχει κατεβάσει στρατό στους δρόμους, γιατί φοβάται τους μετανάστες. Η Γαλλία κατεβάζει επίσης στρατό στους δρόμους εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει. Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης.

«Οι λαθρομετανάστες έχουν μειωθεί στην Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη κατά 250.000», προσθέτει ο Α. Γεωργιάδης, «ο Μητσοτάκης δεν είναι χαλαρός στο μεταναστευτικό, όπως πιστεύεται από ορισμένους. Φυλάει μεθοδικά και αποτελεσματικά τα σύνορα. Επεκτείνει τα τείχος στον Έβρο. Αυτή η κυβέρνηση παίρνει ισορροπημένες αποφάσεις. Δεν είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, δεν είναι υπέρ ρατσιστικών αντιλήψεων. Σχεδιάζει και προγραμματίζει το μέγεθος μεταναστών που έρχεται στην Ελλάδα και, την ίδια στιγμή, φροντίζει να αποτρέπει λαθρομετανάστες από το να παραβιάσουν παράνομα τα εθνικά μας σύνορα».

Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας ενημερώνει ότι «επιλύουμε με το νομοσχέδιο περισσότερα από εκατό θέματα. Για παράδειγμα, οι δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται, εάν βεβαίως το επιθυμούν και εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους».¨

«Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν»

Ερωτώμενος για την επίσκεψη Ερντογάν, ο Α. Γεωργιάδης τονίζει πως δεν έχει μεγάλες προσδοκίες και ότι «ο Ερντογάν έχει πάρει διαζύγιο με τη Δύση. Υποστηρίζει ανοιχτά τους τρομοκράτες της Χαμάς. Είναι εχθρός της Δύσης. Βέβαια, παραμένει ο γείτονας μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μιλάμε μαζί του. Η Τουρκία είναι ο γείτονάς μας και ο Ερντογάν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρός της. Καλό είναι να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας».

«Θα περιμένω να διαβάσω το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός υποστηρίζει πως «δεν είναι της παρούσης. Δεν έχουμε ακόμη το νομοσχέδιο στα χέρια μας. Δεν είμαι αξιωματικά υπέρ ή κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Θα περιμένω να έρθει το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή. Όταν αυτό έρθει, θα το μελετήσω προσεκτικά, όπως οφείλω, και θα εκφέρω τη γνώμη μου».

«Ο Τσίπρας χρεώνεται τον Κασσελάκη»

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο υπουργός τονίζει χαρακτηριστικά πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει διαλύσει όλες τις νόρμες της αριστεράς. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από τον Πολάκη στην Φάρλει, την σκυλίτσα του κ. Κασσελάκη. Οι αριστεροί ήταν, κάποτε, οι «ψαγμένοι», αλλά, πλέον, πορεύονται με έναν πρόεδρο που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τον αμερικανικό τρόπο.

Τον Κασσελάκη τον χρεώνεται απόλυτα ο κύριος Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς τον Αλ. Τσίπρα, δεν θα έβγαινε πρόεδρος. Ο Τσίπρας τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Χωρίς τον Κασσελάκη, πιθανότατα θα εκλεγόταν η κ. Έφη Αχτσιόγλου».Ερωτώμενος για τον κ. Παύλο Πολάκη, ο Ά. Γεωργιάδης απαντά: «Τον κάνω χάζι. Έφτασε στο σημείο να ορκίζεται η κόρη του νομικός και αυτός ασχολείται με εμένα, με τον Άδωνι (!). Δεν βρίσκει κανείς άκρη με αυτόν. Ο κύριος Πολάκης είναι εμμονικός. Άλλωστε η κοινωνία τούς έχει ξεπεράσει όλους αυτούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments