Πολιτική

Κασσελάκης: «Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά» – Θα κερδίσω και τις ευρωεκλογές

Κασσελάκης: «Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά» – Θα κερδίσω και τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»: Με αυτή την ατάκα ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης. «Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος» είπε επίσης.

«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»: Με αυτή την ατάκα ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης

«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»: Με αυτή την ατάκα ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης. «Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος» είπε επίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη αυτή, την ώρα που οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από την Κουμουνδούρου ανακοίνωναν το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν. 

«Υπάρχουν αποχωρήσεις» σχολίασε σχετικά, «υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προδευτική παράταξη. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα, είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη».

«Έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό. Έχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων, αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα της χώρας. Ο γέγονε, γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών» είπε και συμπλήρωσε: «Περάσαμε μία διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μία ριζική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και το έχουμε, ο κόσμος θα το δει».

Και επισήμανε, σχολιάζοντας τους λόγους αποχώρησης των «11»: «Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα».

«Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ» ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τα οικονομικά του κόμματος.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτέ και έθεσε τον στόχο ως εξής: «Πάμε για την ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα». Τόνισε, δε, ότι σε μια Ευρώπη όπου κερδίζει έδαφος η ακροδεξιά, νιώθει ότι είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει αυτή τη δυναμική.

Παράλληλα, είπε ότι θέλει να σεβαστεί τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη και γι’ αυτό δεν θα συμπεριλάβει επωνύμους-«σελέμπριτι» στα ψηφοδέλτια. Είναι εθνική αναγκή, είπε ακόμη, αναφορικά με τις κάλπες για την Ευρωβουλή, τον Ιούνιο του 2024, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%.

«Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιό μας. Είναι πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι βάση του καταστατικού μας» υπογράμμισε.

«Θέλουμε ανθρώπους με ένσημα» είπε ακόμη, λέγοντας ότι «όλα αυτά θα περάσουν και από το Συνέδριο του κόμματος» και «πάνω απ’ όλα θα σεβαστώ τα μέλη του κόμματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments