Πολιτική

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Βαρύ το κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου δράστη.

Την οργή του για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από την επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη, κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό των κυβερνητικών πράξεων, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη και την ομολογία του 18χρονου δράστη. Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ότι «όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας» σημειώνει ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας “σκληρά” μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Θεωρείται, δε, πιθανό τα μέτρα να ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά γύρω από το ακανθώδες ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους συνέπεσαν ουσιαστικά με τη σύλληψη και την ομολογία του μετέφηβου δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού υπαλλήλου.

Ιδιαίτερα, ο συλληφθείς είναι 18 χρονών και ομολόγησε την πράξη του. Το εν λόγω άτομο ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήγαγε η Ελληνική Αστυνομία, αμέσως μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 18χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βαρύ, ποινικό κατηγορητήριο.

Από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε στον δράστη  ποινική δίωξη για:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments