Πολιτική

Μπελέρης: Σήμερα η εκδίκαση του αιτήματος χορήγησης άδειας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Μπελέρης: Σήμερα η εκδίκαση του αιτήματος χορήγησης άδειας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 15:00 συνεχίζεται η δίκη για το αίτημα χορήγησης άδειας του προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μετά την αναβολή της στις 4/12.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται πιέσεις

Τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 15:00 συνεχίζεται η δίκη για το αίτημα χορήγησης άδειας του προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μετά την αναβολή της στις 4/12.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δήλωσε επίσης ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας για την υπόθεση Μπελέρη.

«Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει, όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος», τόνισε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται πιέσεις, ενώ τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο, την ώρα που η δίκη είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στη σημερινή δίκη δεν θα είναι παρόντες οι μάρτυρες κατηγορίας.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει εδώ και επτά μήνες προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων μαζί με τον στενό του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments