Καιρός

Τρεις εποχές μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες

Τρεις εποχές μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: [363332] ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ψυχρή εισβολή αναμένεται από την Παρασκευή.

Για αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, την οποία όμως θα διαδεχθεί από μεθαύριο ψυχρή εισβολή και απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο μέχρι το απόγευμα τουλάχιστον η χώρα θα βρίσκεται σε μάλλον ανοιξιάτικη τροχιά.

Μάλιστα σήμερα οι νοτιάδες αναμένονται να ενισχυθούν μετά το μεσημέρι με τη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές να κινείται γύρω από τους 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός θα αλλάξει από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Στη βόρεια Ελλάδα φαινόμενα αναμένονται από αύριο βράδυ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, από μεθαύριο, Παρασκευή, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους χιονοπτώσεις. Ο μετεωρολόγος απευθύνει, μάλιστα, προειδοποίηση για όλους όσοι σχεδιάζουν ταξίδι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι τσουχτερό το κρύο και η θερμοκρασία σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου σε ορισμένες περιοχές θα σημειώσει πτώση ακόμη και 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η εν λόγω πρόγνωση «ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις”. 

Ειδικά, σε ό,τι αφορά τις  χιονοπτώσεις, ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρινίζει πως αυτές θα αφορούν «στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Έβρου».

Ο κ. Αρναούτογλου κλείνει την προειδοποίησή του και για την ενίσχυση των ανέμων που κατά τον ίδιο θα γίνουν «θυελλώδεις βοριάδες» στο Αιγαίο.

Κατά τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η εναλλαγή των καιρικών συνθηκών πρέπει να θεωρείται δεδομένη μες στο ερχόμενο τριήμερο.

Με ανάρτησή του στα social media, ο μετεωρολόγος εξηγεί πως μετά την Πέμπτη, οπότε και θα καταγραφεί η περισσότερη ζέστη για την εποχή, έρχεται εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τον ίδιο επειδή η Ελλάδα έχει γίνει «σταυροδρόμι αερίων μαζών και μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία αύριο κατά τόπους αναμένεται να φθάσει ακόμη και τους 24 με 25 βαθμούς.

Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση από τα βόρεια προς τα νότια με εξαίρεση τις πολύ ανατολικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Αναμένονται μάλιστα και χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Πιθανό να υπάρξουν βροχές και στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments