Πολιτική

Μητσοτάκης: Αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών του ΕΣΥ από τις αρχές του έτους [vid]

Μητσοτάκης: Αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών του ΕΣΥ από τις αρχές του έτους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος ψηφίζεται απόψε (17.12.2023).

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος ψηφίζεται απόψε (17.12.2023).

“Η επενδυτική τα λέει όλα γιατί σφραγίζει το τέλος της ξένης εποπτείας. Πέρασε οριστικά η εποχή της εθνικής αναξιοπιστίας”, είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2024. “Αξίζει να αντιμετωπιστεί (σ.σ. η επενδυτική βαθμίδα) από όλους μας ως ένα ορόσημο εθνικής αυτογνωσίας. Η επενδυτική βαθμίδα είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας”.

“Θέλω να αναλάβω πέντε δεσμεύσεις”, είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός:

“-Η χώρα να μην ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη οικονομική περιπέτεια με αυτήν που βίωσε τα τελευταία 10 χρόνια. -(Η Ελλάδα ) να μην τεθεί ποτέ ξανά στο διεθνές περιθώριο, μακριά από την Ευρώπη. -Με σύνεση και ρεαλισμό κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. -Με μια ενωμένη κοινωνία που θα συγκλίνει με την Ευρώπη σε όλα τα πεδία. -Και ένα ισχυρό κράτος που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και θα κερδίζει τα στοιχήματα των καιρών.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Για σύγχρονη Υγεία, Παιδεία, ισχυρή άμυνα, ευέλικτο ψηφιακό κράτος και πιο σύγχρονη και γρήγορη δικαιοσύνη”.

“Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ. Οι μισθοί έχουν αυξηθεί ήδη 10% από πέρυσι”.

“Η ανάπτυξη της οικονομίας επιστρέφει και στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός του 2024 είναι αναπτυξιακός, διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία, χωρίς να ξεφεύγει από τις ράγες της δημοσιονομικής συνέπειας”, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη, εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments