Πολιτική

Μαξίμου: Απολογισμός μετά την ψήφιση της διάταξης για τους μετανάστες

Μαξίμου: Απολογισμός μετά την ψήφιση της διάταξης για τους μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: [365228] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το Μαξίμου φέρεται αποφασισμενο να κινηθεί δυναμικά μετά τη "μίνι" κρίση.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει τα πράγματα και να βάλει τέλος στην εσωκομματική αναταραχή που προκάλεσε η τροπολογία για τις άδειες παραμονής των παράνομων μεταναστών εργατών.

Η έμπρακτη και ουσιαστική διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά, που επισφραγίστηκε με αρνητική ψήφο σε ονομαστική ψηφοφορία, “εκτιμήθηκε και καταγράφηκε και προχωράμε μπροστά”, σχολίασε κυβερνητική πηγή, ενώ την ίδια στιγμή, με άλλους διαφωνούντες βουλευτές να εκφράζουν μόνο τη διαφωνία τους και να σέβονται την κομματική πειθαρχία, η Βουλή έκανε μια κεντρική πολιτική επιλογή και η γαλάζια παράταξη βγήκε από μια σύντομη περίοδο εσωστρέφειας, αφήνοντάς την ανέπαφη και συμπαγή. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε εκτιμούν ότι το περιεχόμενο και η ουσία της επίμαχη ρύθμισης για τους μετανάστες, πηγάζει από την πραγματικότητα και την αναγκαιότητα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για εργατικά χέρια, ενώ τα οφέλη της ρύθμισης επεκτείνονται και στην δημόσια ασφάλεια της χώρας καθώς άνθρωποι που μέχρι στιγμής ζούσαν στην “αφάνεια και το σκοτάδι” και η δράση τους ήταν άγνωστη, τώρα πλέον βγαίνουν στο φως και καταγράφονται στο εργατικό δυναμικό της χώρας με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά την κομματική πειθαρχία, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν πως αυτή δεν αποτελεί απειλή για τους βουλευτές που εκφράζουν ανησυχίες ή αντιρρήσεις, αλλά έναν τυπικό όρο που ισχύει για όλη την κυβερνητική νομοθεσία, εκτός εάν αποφασιστεί εξαίρεση για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Η προτεινόμενη τροπολογία προστατεύει το εθνικό συμφέρον. Αυτό συμβαίνει επειδή επιδιώκει να διευθετήσει δύο πράγματα. Πρώτον, τη μαύρη εργασία και την ανασφάλιστη εργασία. Πέρα από όλα τα άλλα, όποιος ενδιαφέρεται για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, θα προτιμήσει να μειωθούν οι “λάθρο” και να αυξηθούν οι “φανεροί σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετούμενος υπέρ των προτεινόμενων τροπολογιών.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος προώθησε αποφασιστικά την τροπολογία, για πολλοστή φορά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καλώντας τους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ να είναι ρεαλιστές και διαβεβαιώνοντάς ότι η κυβέρνηση θα βασίσει τις πολιτικές της αποφάσεις “σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε ιδεοληψίες και υπερβολές”.

Ωστόσο, οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ, κυρίως από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος “καταψήφισε” την τροπολογία, οδήγησαν σε επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας να υπερψηφίζουν. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμίσεις για τους μετανάστες που αποδεδειγμένα έχουν ζήσει τρία χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίες αποτελούν πλέον εθνικό δίκαιο, είναι ρυθμίσεις εφάπαξ και θα ανακληθούν αν οι θέσεις εργασίας που καλύπτουν παύσουν ή δεν υπάρχουν πλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments