Πολιτική

Πέτσας: «Η κυβέρνηση επιταχύνει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μας​»

Πέτσας: «Η κυβέρνηση επιταχύνει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μας​»

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ VOULI.TV

Πέτσας: «Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της δεκαετίας της δημοσιονομικής κρίσης, πρέπει να τρέξουμε, όχι να βάλουμε φρένο»

Την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και του κυβερνητικού έργου εκφράζει ο κ. Στέλιος Πέτσας, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του.​

Συγκεκριμένα, από του βήματος της Βουλής, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τονίζει πως «ακούσαμε πολλούς συναδέλφους να διαμαρτύρονται γιατί τρέχουμε τόσο γρήγορα, γιατί καταθέτουμε τόσα νομοσχέδια από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Μα γιατί πρέπει να τρέξουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της προηγούμενης δεκαετίας της δημοσιονομικής κρίσης, όχι να βάλουμε φρένο. Αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, ώστε να αυξηθεί η «πίτα» και μέσω αυτής της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος να μπορέσουμε να μοιράσουμε σε όλους τους Έλληνες το μέρισμα της κοινωνικής ευημερίας».

«Και το παρόν νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών», συνεχίζει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, «έχει πολλές διατάξεις που επιταχύνουν την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Και το κάνει με διάφορους τρόπους».

«Το νομοσχέδιο δίνει παρατάσεις στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων τα οποία έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους. Επίσης προβλέπει την αναθεώρηση περιφερειακών προγραμμάτων ανάπτυξης. Ακόμη, προβλέπει τη βελτίωση στη λειτουργία των Ειδικών Υπηρεσιών και Διαχειριστικών Αρχών που υλοποιούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Επίσης, συστήνει νέες διευθύνσεις για την ταχύτερη υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Κι ακόμη, δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να δίνει δάνεια για να υλοποιήσει το σκοπό της», προσθέτει ο κ. Πέτσας.

«Και θα ήθελα ακόμη να τονίσω πως υπάρχουν στο νομοσχέδιο αυτό του υπουργείου Οικονομικών δύο ακόμη σημαντικά θέματα. Το ένα είναι ότι έχουμε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να επιταχύνουμε αυτή την αναπτυξιακή δυναμική. Σκοπός μας είναι να δίνουμε ό,τι εργαλείο υπάρχει για να επιταχύνουμε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Το δεύτερο έχει να κάνει με την τροπολογία για την Ανάπλαση ΑΕ. Από το Μάρτιο του 2022 στο υπουργικό συμβούλιο έχει συζητηθεί να τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο της Ανάπλασης ΑΕ προκειμένου να υλοποιήσει αστικές αναπλάσεις σε όλη την επικράτεια. Τη στιγμή που έχουμε, εκτός από παραδοσιακά χρηματοδοτικά εργαλεία, και το Ταμείο Ανάκαμψης που υλοποιεί τέτοιου είδους αναπλάσεις. Κι επομένως ερχόμαστε να φέρουμε ένα νέο πλαίσιο για να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η εταιρεία, η οποία θα υλοποιήσει αστικές αναπλάσεις σε όλη την επικράτεια. Αυτή η εταιρεία έχει μόνο μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, το οποίο, συνεπέστατο όσον αφορά το νόμο που ψήφισε η Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες, έρχεται να επιλέξει τη νέα διοίκηση με το νέο τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου. Επομένως, η κυβέρνηση είναι συνεπής και δρα με γνώμονα να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Με αυτή την έννοια, το οικονομικό επιτελείο να μη βάλει φρένο, αλλά να επιταχύνει ακόμη περισσότερο. Και συγχαίρω τον παρευρισκόμενο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαθανάση για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας όπως επιβεβαιώνεται και από τον Economist που κατατάσσει την Ελληνική οικονομία για δεύτερη χρονιά στην κορυφή των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει στην παρέμβασή του ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments