Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη, αναρτώντας ανακοίνωση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Tην ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στου Ζωγράφου στις 18/12 ανέλαβε η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανήρτησε ανακοίνωση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Στην ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια, ενώ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και σε νέα «χτυπήματα» στο μέλλον.

Στο κείμενο τους, αναφέρουν ότι αυτή την ενέργεια την αφιερώνουν «σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία», απειλώντας ότι οι αστυνομικοί «την επόμενη φορά δεν θα είναι το ίδιο τυχεροί». «Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας», τονίζει στην προκήρυξή της η οργάνωση. Η οργάνωση αυτοσυστήνεται ως «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» που αντλούν «πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση.

Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο»

Υπενθυμίζεται ότι ο η βόμβα είχε εξουδετερωθεί από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) ενώ η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση της είχε επισημάνει ότι σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments