Ελλάδα

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Πηγή Φωτογραφίας: [365935] ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη»

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», με κείμενο της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της ωρολογιακής βόμβας στον μαντρότοιχο της έδρας των ΜΑΤ στο Γουδί, απέναντι από την Πολυτεχνειούπολη.

Στην προκήρυξη σημειώνεται από τις πρώτες γραμμές ότι στόχος ήταν να γίνει έκρηξη, με τους συντάκτες του κειμένου να γράφουν χαρακτηριστικά: «Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη», προειδοποιώντας για νέο «χτύπημα». Γίνεται επίσης αναφορά στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για να μην υπάρξει κίνδυνος για απλούς πολίτες, σημειώνοντας: «Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος». 

Επίσης, απειλούν με νέες και επιτυχημένες αυτή τη φορά ενέργειες, γράφοντας: «Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα». 

Οι συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης, προειδοποιούν πως «θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρο μας τους προκλητικούς εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και τους ένστολους μπράβους τους. Τους ενόχους δηλαδή των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του κράτους. Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση». 

Πρόκειται για μία προκήρυξη η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή της τρομοκρατίας στην χώρα μας, με αναφορές στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως περασμένων δεκαετιών. Ήδη οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει την ανάλυση της, προκειμένου να δουν αν υπάρχει συσχετισμός με παλαιότερες προκηρύξεις – κείμενα και εάν φαίνεται κάποια διασύνδεση με έμπειρους συντάκτες του χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments