Διεθνή

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ, χρειάζεται χρόνος για τους ομήρους

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ, χρειάζεται χρόνος για τους ομήρους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα στους Ισραηλινούς πολίτες πως ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Γάζα απέχει πολύ από το να τελειώσει, μετά από μια σπάνια επίσκεψή του στην εμπόλεμη ζώνη της Γάζας το πρωί,. 

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι επισκέφθηκε σήμερα μια ταξιαρχία Ισραηλινών εφέδρων στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα στους Ισραηλινούς πολίτες πως ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Γάζα απέχει πολύ από το να τελειώσει, μετά από μια σπάνια επίσκεψή του στην εμπόλεμη ζώνη της Γάζας το πρωί,.

Απέρριψε αυτό που χαρακτήρισε ως «ψευδείς εικασίες των ισραηλινών ΜΜΕ» ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να κηρύξει παύση στις μάχες εναντίον των ισλαμιστών της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε και θα εντείνουμε τη μάχη τις επόμενες ημέρες και η μάχη θα πάρει καιρό και δεν πλησιάζει στο τέλος. Χρειαζόμαστε υπομονή, ενότητα και να επιμείνουμε στην αποστολή μας», είπε χαρακτηριστικά ενώπιον βουλευτών του κόμματός του Λικούντ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σημείωσε ότι το Ισραήλ δεν θα καταφέρει να απελευθερώσει τους εναπομείναντες ομήρους που κρατούνται στη Γάζα χωρίς την άσκηση στρατιωτικής πίεσης.

«Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει πίσω τους ομήρους. Δεν θα είχαμε επιτύχει έως τώρα να απελευθερώσουμε περισσότερους από 100 ομήρους χωρίς στρατιωτική πίεση», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

«Και δεν θα επιτύχουμε να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους χωρίς στρατιωτική πίεση… Χρειαζόμαστε χρόνο», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε χρόνο», φώναξε ένας συγγενής ομήρου από τα θεωρία της Κνεσέτ, με τις οικογένειες των ομήρων να φωνάζουν «Τώρα! Τώρα! Τώρα!», απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να παρέμβουν προσωπικά για λογαριασμό των ομήρων και ότι η σύζυγός του Σάρα έχει απευθυνθεί στον πάπα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα επισκέφθηκε μια ταξιαρχία Ισραηλινών εφέδρων στη Γάζα. Στις φωτογραφίες εμφανίζεται με πλήρη εξάρτυση. «Όλοι μού ζήτησαν μόνο ένα πράγμα: να μην σταματήσουμε και να συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments