Ελλάδα

Ρέντη: Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο και τους δράστες μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Ρέντη: Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο και τους δράστες μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Πηγή Φωτογραφίας: Ston Εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Την αναβάθμιση της έρευνας από τον Άρειο Πάγο και την πιθανή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά των δραστών αναμένεται να αποφασίσει η εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου

Την αναβάθμιση της έρευνας από τον Άρειο Πάγο και την πιθανή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά των δραστών αναμένεται να αποφασίσει η εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλευόταν μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται πως η υπόθεση του άτυχου αστυνομικού είχε προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστήριου, Γεωργίας Αδειλίνη και την παραγγελία προς την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Σταματίνα Περιμένη, ως Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή και τους φακέλους με τα στοιχεία που παραδόθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού.

Η κ. Αδειλίνη είχε ζητήσει από την εισαγγελέα Εφετών να συνεργαστεί με τις κατά τόπο αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας για να διακριβωθεί η ύπαρξη τυχόν σχετικών εγκληματικών οργανώσεων, η ταυτότητα των μελών αυτών, ο τρόπος χρηματοδότησής τους, η πιθανή διασύνδεσή τους με άλλες οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, όπως ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα, κλπ.

Η ποινική δίωξη με επτά κακουργήματα

Αξίζει να αναφερθεί πως στον 18χρονο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, σε πρώτο στάδιο και με τον αστυνομικό εν ζωή είχαν απαγγέλθεί μεταξύ άλλων κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και βιαιοπραγία από κοινού. Πρόκειται για επτά κακουργήματα και πλημμελήματα. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε αρχικά στον νεαρό περιλαμβάνονταν τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δικονομική δυνατότητα στην κατεύθυνση αυτή (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments