Οικονομία

Πώς θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας

Πώς θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Παρότι υπάρχει ενεργή κλαδική σύμβαση με αμοιβές υψηλότερες από τις κατώτατες, οι ξενοδόχοι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, ιδίως σε κάποιες ειδικότητες όπως σερβιτόροι, καμαριέρες, κηπουροί.

Παρότι υπάρχει ενεργή κλαδική σύμβαση με αμοιβές υψηλότερες από τις κατώτατες, οι ξενοδόχοι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, ιδίως σε κάποιες ειδικότητες όπως σερβιτόροι, καμαριέρες, κηπουροί.

Το πρόβλημα της εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα επιδεινώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, όπως είναι η βιομηχανία, οι κατασκευές, ο πρωτογενής τομέας, αλλά και ο τουρισμός.

Παρότι υπάρχει ενεργή κλαδική σύμβαση με αμοιβές υψηλότερες από τις κατώτατες, οι ξενοδόχοι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, ιδίως σε κάποιες ειδικότητες όπως σερβιτόροι, καμαριέρες, κηπουροί. Το ίδιο συμβαίνει και με την εστίαση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπου το κόστος ζωής για τους εργαζόμενους στην κουζίνα και στη σάλα είναι απαγορευτικό.

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργαζόμενων που θα στελεχώσουν τα καταλύματα και την εστίαση στις τουριστικές περιοχές επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, επιτρέποντας την απασχόληση εργαζόμενων από τρίτες χώρες και στον κλάδο του τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments