Πολιτική

Τι θα συζητήσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2024

Τι θα συζητήσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: [365438] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μεταρρυθμίσεις και ακρίβεια κυριαρχούν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Σε μόλις μία εβδομάδα, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα σχηματιστεί στις 10 Ιανουαρίου 2024. Ο πρωθυπουργός έχει στείλει μηνύματα για μεταρρυθμιστική δυναμική και η κατάσταση στο Κοινοβούλιο αναμένεται να φουντώσει για αρκετό καιρό ακόμη. Προτεραιότητα θα δοθεί στο σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την επόμενη Τετάρτη, καθώς επίσης και στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Σε μήνυμά του προς τους Έλληνες ομογενείς, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο, η οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, και είπε ότι στόχος της είναι “να μπορέσουν όλοι να έχουν λόγο για το τι συμβαίνει στη χώρα, χωρίς κόστος και ταλαιπωρία”.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην ομιλία του προς τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει επίσης το πολιτικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τη νέα χρονιά, δίνοντας έμφαση σε τρεις βασικούς τομείς: τη δημοσιονομική σταθερότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το κύμα αυξήσεων των τιμών που εξακολουθεί να σαρώνει την αγορά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να τονίζει ότι τα εισοδήματα των πολιτών θα συνεχίσουν να αυξάνονται ως “αντίδοτο” στους εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προβαίνει σε μόνιμες μειώσεις τιμών στο “καλάθι του νοικοκυριού” και σε πολλά προϊόντα και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ειδικά μέτρα τόνωσης των εισοδημάτων. 

Παράλληλα, στις κυβερνητικές προτεραιότητες βρίσκονται και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Η δίμηνη απαγόρευση της παρουσίας οπαδών στα γήπεδα, όπου διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου της Super League, λήγει στις 12 Φεβρουαρίου και γι’ αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης πρέπει άμεσα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα για το ονομαστικοποιημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr, καθώς και την εγκατάσταση στα γήπεδα καμερών υψηλής ευκρίνειας μέσω των οποίων θα εντοπίζονται όσοι προκαλούν προβλήματα.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού κάνει ήδη τις απαραίτητες προετοιμασίες για το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό το 2024. Αρχικά, θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, από τις 18 έως τις 19 Ιανουαρίου. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης το Σικάγο για να συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments