Ελλάδα

Καιρός: Συννεφιά σήμερα- Θεοφάνεια με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Συννεφιά σήμερα- Θεοφάνεια με βροχές και καταιγίδες

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σήμερα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18-20 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ ο καιρός χαλάει αύριο, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.

Σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα- νωρίς το πρωί- και στο Ιόνιο το βράδυ, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σήμερα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18-20 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, 3-5 μποφόρ, που στο Ιόνιο θα ενισχυθούν τη νύχτα.

Θεοφάνεια με βροχές- Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα Χαλάει ο καιρός αύριο και ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει με βροχές σε αρκετές περιοχές, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Λίγες νεφώσεις- παροδικά κατά τόπους αυξημένες- και ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Από αργά το απόγευμα θα αλλάξει ο καιρός, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Επίσης, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ, βαθμιαία έως 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αύριο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16-18 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα: Πρόγνωση για όλη την Ελλάδα Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 2 με 4, από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι, το βράδυ τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές από το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου έως και τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές από το μεσημέρι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική Καιρός: Γενικά αίθριος από το απόγευμα νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με μικρή ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments