Πολιτική

Υπ. Συμβούλιο: Συχνότερες συνεδριάσεις ως την ευρωκάλπη

Υπ. Συμβούλιο: Συχνότερες συνεδριάσεις ως την ευρωκάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση πατάει "γκάζι" στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να πραγματοποιεί δύο συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου κάθε μήνα μέχρι τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών τον ερχόμενο Ιούνιο. Στόχος είναι να τονιστεί στους υπουργούς η δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να δοθεί στους πολίτες η εικόνα μιας κυβέρνησης με ρυθμό. Πιο άμεσα, στην πρώτη συνάντηση με τους υπουργούς φέτος τους ζητήθηκε να θέσουν μια εξάμηνη τροχιά “παραγωγής αποτελεσμάτων”.

Νέα “ραντεβού” έχουν προγραμματιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου σε τρεις εβδομάδες και δύο ακόμη “ραντεβού” έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο. Στις αρχές του έτους, ο πρωθυπουργός έθεσε δύο όρους του “συμβολαίου” με την κοινωνία που έθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο: “μεταρρυθμίσεις παντού, νομιμότητα παντού”, όπως δήλωσε στη ΔΕΘ.

Εξ ου και οι αναφορές του σε τρεις επικείμενες κοινοβουλευτικές «μάχες» – εκσυγχρονισμού, όπως θεωρεί: επιστολική ψήφος, ΑΕΙ, ποινικοί κώδικες.

Οδηγός της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες».

Ταυτόχρονα, όμως, ήταν σαφές από τα πρώτα λεπτά ότι η έμφαση δόθηκε στη διαχείριση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Πρόκειται επίσης για έναν τομέα μεγάλης πολιτικής πίεσης για την κυβέρνηση. Η έμφαση δίνεται σε βασικά προϊόντα, όπως τα βρεφικά γάλατα, για τα οποία η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει το Μαξίμου, και σε προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως τα απορρυπαντικά και τα σαμπουάν, τα οποία αποτελούν εύκολο στόχο για “προσφορές”. Σε αυτό το πλαίσιο, μια “νέα πρωτοβουλία” που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλήθηκε in camera κατά τη διάρκεια πρωινής σύσκεψης υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Στο πεδίο της δημόσιας ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για δραστικές αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, «τις οποίες θα υλοποιήσουμε με μεγάλη ταχύτητα», όπως είπε.

«Πολύ σύντομα θα δείτε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στον απόηχο και του πρόσφατου μίνι ανασχηματισμού ο οποίος είχε στο επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας των πολιτών για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε επίσης ότι «πρέπει να τρέξουμε ακόμα περισσότερο» στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Όσον αφορά την Υγεία υπογράμμισε ότι δρομολογούνται ήδη οι προσλήψεις που έχουν εγκριθεί (6.500 για το 2024), προανήγγειλε ωστόσο ακόμη πιο αυξημένα κίνητρα για την κάλυψη ορισμένων θέσεων, κυρίως σε νησιά αναγνωρίζοντας ότι «έχουμε μεγάλο πρόβλημα, διότι βγαίνουν προκηρύξεις και οι προκηρύξεις καταλήγουν άγονες».

Γνωστοποίησε επίσης ότι τους επόμενους μήνες ο ίδιος θα εγκαινιάζει συχνά δομές Υγείας οι οποίες θα ολοκληρώνονται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο, όπως είπε, έχει ορόσημο το τέλος του 2025 και τα έργα αυτά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί. «Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε πολλά καινούργια έργα να εγκαινιάζονται τους επόμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ κατευθύνονται για την αναβάθμιση υποδομών υγείας, για τον εκσυγχρονισμό των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, των Κέντρων Υγείας, για την ανάπτυξη του δικτύου τηλεϊατρικής, για τον ψηφιακό φάκελο υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments