EDITOR'S PICK

Sotheby’s: Οι επόμενοι «hot» παγκόσμιοι επενδυτικοί προορισμοί για πολυτελή ακίνητα

Sotheby’s: Οι επόμενοι «hot» παγκόσμιοι επενδυτικοί προορισμοί για πολυτελή ακίνητα

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay,Αν και πιθανότατα θα υπάρχει πάντα μια διαρκής επιθυμία για πολλούς να αποκτήσουν ένα καταφύγιο στο Παρίσι ή μια βίλα στην Τοσκάνη, η ελκυστικότητα και οι οικονομικές δυνατότητες των παγκόσμιων αγορών ακινήτων μετατοπίζονται για διάφορους λόγους από το ένα έτος στο άλλο.

Πολλοί θέλουν κα΄ποιο πολυτελές ακίνητο σε πασίγνωστους προορισμούς, αλλά νέες τάσεις και οικονομικοί παράγοντες φέρνουν στην επιφάνεια νέα hot spots

Αν και πιθανότατα θα υπάρχει πάντα μια διαρκής επιθυμία για πολλούς να αποκτήσουν ένα καταφύγιο στο Παρίσι ή μια βίλα στην Τοσκάνη, η ελκυστικότητα και οι οικονομικές δυνατότητες των παγκόσμιων αγορών ακινήτων μετατοπίζονται για διάφορους λόγους από το ένα έτος στο άλλο.

Οι αξίες των ακινήτων αλλάζουν, νέες εξελίξεις εμφανίζονται, τα νομίσματα παρουσιάζουν διακυμάνσεις και οι νόμοι προσαρμόζονται, όλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι αγορές που προσελκύουν επί του παρόντος τους παγκόσμιους επενδυτές και είναι έτοιμες για μεγαλύτερη ανάπτυξη περιλαμβάνουν την Αυστραλία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, σύμφωνα με τους γνώστες του Sotheby’s International Realty. Κάθε ένας από τους προορισμούς προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο από πλεονεκτήματα για εγχώριους και ξένους επενδυτές ακινήτων.

Ενώ επενδυτές εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας από όλο τον κόσμο διαθέτουν ακίνητα στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, συχνά επιλέγουν να αγοράσουν ένα δεύτερο σπίτι σε έναν από τους προορισμούς διακοπών στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, λέει ο Πολ Άρθουρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Queensland Sotheby’s International Realty.

«Τα ονομάζουμε «ιδιοκτησίες τρόπου ζωής» και η πολιτεία του Κουίνσλαντ έχει πέντε ή έξι από τις καλύτερες τοποθεσίες στον τρόπο ζωής στην Αυστραλία», λέει ο Άρθουρ. Ανάλογα με την τοποθεσία, το 10% έως το 20% των αγοραστών είναι ξένοι, συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλών ομογενών, με τους υπόλοιπους να είναι εγχώριοι αγοραστές.

Για τους διεθνείς επενδυτές, ο Άρθουρ επισημαίνει την τρέχουσα ευκαιρία να επωφεληθούν από καλύτερη αξία, επειδή το αυστραλιανό δολάριο είναι αδύναμο σε σύγκριση με το ευρώ, τη λίρα και το αμερικανικό δολάριο.

«Η αξία των ακινήτων σχεδόν διπλασιάστηκε στην περιοχή Gold Coast του Κουίνσλαντ τα τελευταία τρία χρόνια», λέει ο Άρθουρ. Η Χρυσή Ακτή είναι γνωστή για τις παρθένες παραλίες της, τη λάμψη και τη γοητεία της, τη νυχτερινή ζωή και την γαστρονομία.

Πολλοί από τους αγοραστές διαμερισμάτων εκεί αναζητούν ακίνητα μπροστά στο κανάλι με αποβάθρες για σκάφη και τζετ σκι, λέει ο Άρθουρ.

Η περιοχή Whitsundays, η οποία προσφέρει πρόσβαση στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και έχει πολλά νησιά και ιδιωτικά νησιά, απευθύνεται σε σοβαρούς ιστιοπλόους, λέει ο Άρθουρ. Αγοράζουν κυρίως διαμερίσματα που ξεκινούν από 1,2 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας και άνω. Οι μονοκατοικίες σε ένα νησί κοστίζουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Η Πόλη του Μεξικού Πόλη αναδεικνύεται σε πολιτιστικό φάρο

Η Πόλη του Μεξικού είναι ένα από τα κορυφαία μέρη στον κόσμο για ποιότητα ζωής, λέει η Λάουρα ντε λα Τόρε ντε Σκιπσέι, επαγγελματίας ακινήτων στην Mexico Sotheby’s International Realty. Η πρωτεύουσα, γνωστή για την εντυπωσιακή τέχνη και τα αρχαιολογικά της μουσεία, το παγκοσμίου φήμης shopping, τη συναρπαστική νυχτερινή ζωή και τα διάσημα εστιατόρια, αποτελεί πόλο έλξης για Αμερικανούς και Καναδούς που αναζητούν έναν μητροπολιτικό τρόπο ζωής.

«Έχουμε δει μια μεγάλη εισροή απομακρυσμένων εργαζομένων από την Αμερική και τον Καναδά που μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι εδώ και να βιώσουν μια εκπληκτική ποιότητα ζωής», είπε η ντε Σκιπσέι. «Αμερικανοί κατασκευαστές έρχονται επίσης στο Μεξικό και φέρνουν τα στελέχη τους εδώ, καθώς και έχουμε ομογενείς από όλο τον κόσμο που θέλουν να απολαύσουν την πόλη και τις περιοχές του θερέτρου».

Εκτός από την Πόλη του Μεξικού, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επενδύουν σε ακίνητα στην Οαχάκα, το Εσκοντίντο, το Πουέρτο Βαγιάρτα και τη Ριβιέρα Μάγια.

«Οι βασικοί παράγοντες που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν ακίνητα εδώ είναι ο τρόπος ζωής και η κουλτούρα, ειδικά στην πόλη», λέει η ντε Σκιπσέι. «Επιπλέον, το Μεξικό είναι κοντά στις ΗΠΑ και είναι εύκολο να φτάσετε. Οι Ευρωπαίοι ελκύονται ιδιαίτερα από τις κοινότητες-θέρετρα για δεύτερη και τρίτη κατοικία.»

Για πολλά χρόνια, όλοι οι πελάτες της ήταν Μεξικανοί, τώρα, περισσότεροι Αμερικανοί και Βρετανικές οικογένειες αγοράζουν μονοκατοικίες στην πόλη σε γειτονιές που βρίσκονται πολλά αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά σχολεία. Οι άνθρωποι που αναζητούν τη νυχτερινή ζωή και το αστικό lifestyle έλκονται από την Condesa και την Roma, που είναι ήδη ακριβά και γνωστά.

Οι γειτονιές Colonia και Polanca είναι επίσης δημοφιλείς, ειδικά ο νέος ουρανοξύστης Rubén Darío 225, ο οποίος διαθέτει διαμερίσματα 4 έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με βεράντες μεγέθους δωματίου και θέα στην πόλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments