Lifestyle

Σεργουλόπουλος – Ομόφυλα ζευγάρια: Το μόνο που δεν μπορώ να εξηγήσω στο γιο μου είναι γιατί δεν είμαστε ίσοι

Σεργουλόπουλος – Ομόφυλα ζευγάρια: Το μόνο που δεν μπορώ να εξηγήσω στο γιο μου είναι γιατί δεν είμαστε ίσοι

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Fotis Sergoulopoulos

«Εάν δηλαδή παντρεμένες γυναίκες με παιδί που έχει δύο μητέρες αποφασίσουν στο μέλλον για δεύτερο παιδί, δεν θα της επιτραπεί να το κυοφορήσει επειδή είναι ζευγάρι; Δηλαδή πρώτα να πάρει διαζύγιο και να ξαναπαντρευτεί;»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» προκειμένου να παραθέσει τη δική του οπτική, για τις αντιπαραθέσεις που έχουν ανακύψει, σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

View this post on Instagram

A post shared by Fotis Sergoulopoulos (@serfotis)

Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ είπε: «Xαίρομαι που μετά από δέκα χρόνια που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνω να βλέπω μια συζήτηση ανοιχτή για εμένα, για τις οικογένειές μας, για ανθρώπους που είναι σαν εμένα, που έχουμε παιδιά, που τα μεγαλώνουμε και που τόσο καιρό βρισκόμασταν στη σιωπή και την αφάνεια».

Τόνισε δε, ότι: «Θα ήθελα να είχα μια σχέση έγγαμη και να αποφασίζαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό θα ήταν το οποίο θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων», είπε επισημαίνοντας: «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν πώς εξηγείς στο παιδί σου και απαντώ ότι το παιδί καταλαβαίνει, ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: Γιατί δεν είμαστε ίσοι. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω. Είμαστε γονείς και εξηγούμε στα παιδιά ό,τι κι αν προκύπτει. Είμαστε αληθινοί και δεν κρυβόμαστε. Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν. Λεσβίες έχουν μεγαλώσει παιδιά, παντρεμένες σε οικογένεια που το έκρυβε. Τώρα εκθέτουμε τις οικογένειες μας και λέμε ποιοι είμαστε».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έθεσε στην πορεία το εξής ζήτημα: «Εάν δηλαδή παντρεμένες γυναίκες με παιδί που έχει δύο μητέρες αποφασίσουν στο μέλλον για δεύτερο παιδί, δεν θα της επιτραπεί να το κυοφορήσει επειδή είναι ζευγάρι; Δηλαδή πρώτα να πάρει διαζύγιο και να ξαναπαντρευτεί;» και έπειτα τη σημείωσε: «Επειδή τέθηκε θέμα εργαλειοποίησης της γυναίκας», ότι αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις και οι νόμοι να τηρούνται. Η Πολιτεία καλείται να ψηφίσει ένα νόμο. Εδώ είμαστε, αυτοί είμαστε και πρέπει να προστατέψει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Η πολιτεία είναι εδώ για να μας κάνει ίσους».

Όσο για τις δηλώσεις που προβάλλονται καθημερινά στην τηλεόραση σχετικά με το θέμα, ο παρουσιαστής είπε: «Αυτά που έχουν δει τα μάτια μου τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση, με έχουν στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε ακούσει προσβολές τις οποίες τις ακούμε χρόνια τώρα κατ’ ιδίαν. Τώρα οι προσβολές ακούγονται πολύ εύκολα στην τηλεόραση».

Τέλος, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Παιδιά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν από ομοφυλόφιλους και ομοφυλόφιλες γυναίκες και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Το καλύτερο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να τους ακούσει και να βάλει νόμους. Και για μένα όταν λέμε ισότητα στο γάμο είναι ισότητα για όλους. Να έχω κάθε δικαίωμα που δίνεται σε κάθε πολίτη, διότι διαφορετικά υπάρχει διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Φώτης Σεργουλόπουλος: Μίλησα για coming out και σχολίασαν «σταμάτα πια, κούρασες»

Για το τηλεοπτικό του coming out μίλησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε για λογαριασμό του περιοδικού Antivirus.

Μέσω των social media, ο παρουσιαστής έκανε σχετικές αναρτήσεις, προωθώντας τη συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά ορισμένοι τον σχολίασαν αρνητικά.

«Από τη στιγμή που λέμε ότι υπάρχει μία πληγή και συνεχής κακοποίηση, το να συνεχίσεις να λες πράγματα τα οποία θέλουμε, υπάρχει πάντα από κάτω: σταματήστε να μιλάτε. Δεν μπορούν να αποδεχτούν κάτι, το οποίο επισημαίνουμε» ανέφερε αρχικά στην εκπομή «Πρωίαν σε είδον», συζητώντας με τον Γιώργο Καπουτζίδη, που ήταν καλεσμένος.

Στη συνέχεια, ο Φώτης Σεργουλόπουλος πρόσθεσε: «Χθες την παγκόσμια ημέρα του coming out, βγήκε το τεύχος του Antivirus και έδωσα μία πολύ μεγάλη συνέντευξη. Από κάτω υπήρχαν σχόλια σε αυτό που ανέβασα: σταμάτα πια, για ποιο λόγο μιλάς, τα ακούσαμε, σε βαρέθηκα, κούρασες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments