Αθλητισμός

Ανατροπή με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τους Big-4!

Ανατροπή με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τους Big-4!

Πηγή Φωτογραφίας: fosonline.gr,Οι αποκλεισμοί της «Ένωσης» και των «ερυθρόλευκων» φέρνουν σημαντικές ανατροπές όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας χρονιάς (2024-25). Υπενθυμίζεται ότι του χρόνου η Ελλάδα θα βγάλει 4 ομάδες στην Ευρώπη και όχι 5 όπως φέτος.

Οι αποκλεισμοί ΑΕΚ και Ολυμπιακού φέρνουν τεράστια ανατροπή

Οι αποκλεισμοί της «Ένωσης» και των «ερυθρόλευκων» φέρνουν σημαντικές ανατροπές όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας χρονιάς (2024-25). Υπενθυμίζεται ότι του χρόνου η Ελλάδα θα βγάλει 4 ομάδες στην Ευρώπη και όχι 5 όπως φέτος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο πρωταθλητής της φετινής Stoiximan Superleague θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League, ο δεύτερος ή ο Κυπελλούχος στο Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο (ή ο δεύτερος με τον τρίτο) του πρωταθλήματος στο Europa Conference League. Δηλαδή, στην Ευρώπη του χρόνου θα παίξουν οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας ή οι τρεις πρώτοι και ο Κυπελλούχος.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τον Άρη έχει δημιουργήσει την εξής συνθήκη: Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος δεν αλλάξει μέχρι το τέλος και παραμείνουν εκεί οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός (τυχαία σειρά), τότε κατά 50% ο φετινός Κυπελλούχος Ελλάδος θα είναι ομάδα που δεν θα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της Superleague, άρα δεν θα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Όπερ σημαίνει, ότι ο 4ος των play offs έχει μεγάλες πιθανότητες να μείνει εκτός Ευρώπης!

Γιατί 50%; Διότι ο ένας από τους δύο φιναλίστ της 18ης Μαΐου θα είναι δεδομένα είτε ο Άρης, είτε ο ΟΦΗ, είτε ο Παναιτωλικός είτε η Νίκη Βόλου, είτε ο Λεβαδειακός. Στο άλλο ταμπλό βρίσκονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός που λογικά ένας από τους δύο θα βρεθεί στον τελικό. Αν πάρει το Κύπελλο ένας εκ των ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού, τότε θα βγει στην Ευρώπη και ο 4ος της Superleague. Αν όμως το πάρει ομάδα από το πρώτο ταμπλό (Άρης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός), τότε εκείνη θα κερδίσει το καλό εισιτήριο για το Europa League και ο 4ος των play offs θα μείνει εκτός διοργανώσεων UEFA.

Πηγή: top10.gr//Χρήστος Παπαζώης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments