Ελλάδα

Εξαφάνιση Μπάμπη – Μεσολόγγι: Οι Αρχές βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας

Εξαφάνιση Μπάμπη – Μεσολόγγι: Οι Αρχές βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας

Πηγή Φωτογραφίας: Politic.gr

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον κρεοπώλη για την εξαφάνιση του Μπάμπη - Συνεχίζεται το θρίλερ καθώς 15 ημέρες μετά κανένα ίχνος του δεν έχει εντοπιστεί

Μπροστά σε ένα κύκλωμα τοκογλυφίας φαίνεται πως έπεσαν οι αστυνομικοί κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Χθες το πρωί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 51χρονου κρεοπώλη Μ. Ρ. -μέχρι πρότινος βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του 31χρονου- με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με δόλο, ενώ ο κατηγορούμενος πλέον κρεοπώλης, αφού μετήχθη στην Εισαγγελία, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως ο Μπάμπης Κούτσικος δεν βρίσκεται στη ζωή, πλην όμως δεν κατάφεραν κατά την τελευταία πολύωρη συμπληρωματική κατάθεση του 51χρονου ιδιοκτήτη κρεοπωλείου στο κέντρο του Μεσολογγίου να τους αποκαλύψει πού βρίσκεται.

Η σορός μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο τα στοιχεία σε βάρος του είναι συντριπτικά. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν στην πορεία των ερευνών τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, οι καταθέσεις των φίλων και γνωστών τόσο του αγνοούμενου όσο και του κατηγορούμενου, οι κλήσεις και τα μηνύματα από τα κινητά του κατηγορούμενου και του 31χρονου Μπάμπη, αλλά και το άνοιγμα των λογαριασμών του βασικού υπόπτου.

Μεσολόγγι: Νέα υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας

Την ίδια ώρα, η άρση τραπεζικού απορρήτου κατά τις έρευνες για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του 31χρονου άνδρα οδήγησε τις Αρχές μπροστά σε μια νέα υπόθεση, αυτή ενός κυκλώματος τοκογλυφίας. Μάλιστα χθες το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αλλά και τα στελέχη της Ασφάλειας Μεσολογγίου κάλεσαν για κατάθεση τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ζευγάρια.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», οι δύο άνδρες μάλιστα είχαν δώσει καταθέσεις για την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη, όμως αυτή τη φορά ρωτήθηκαν για κάποιες οικονομικές κινήσεις που δεν έβγαζαν νόημα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ένας εκ των ανδρών μπήκε ξαφνικά στο κάδρο των ερευνών και για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου. Τα δύο ζευγάρια έπειτα από περίπου τρεις ώρες παραμονής στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας έφυγαν για τα σπίτια τους.

Οργή

Ολόκληρο σχέδιο για να μεταφέρουν από τα γραφεία της Ασφάλειας στα δικαστήρια και πίσω τον συλληφθέντα για τη δολοφονία του Μπάμπη έστησαν οι αξιωματικοί του Μεσολογγίου. Δεκάδες συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Τμήμα Ασφαλείας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του συλληφθέντος, ενώ καλούσαν τον φερόμενο ως δράστη να αποκαλύψει πού βρίσκεται το σώμα του Μπάμπη.

«Θέλω να μάθω πού είναι το παιδί μου, πού είναι το παιδί μου, πού είναι ο Μπάμπης», φώναζε κλαίγοντας η μητέρα του 31χρονου. «Δεν έχει καμία συμμετοχή στην πράξη που του αποδίδεται», υποστήριξε σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου κρεοπώλη, Ιάκωβος Μπαλτάς. Από την πλευρά του, ο συνήγορος της οικογένειας του 31χρονου αναμένεται να λάβει γνώση της δικογραφίας της υπόθεσης, μετά τη μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων που κατέθεσε στην Εισαγγελία Μεσολογγίου. Δεν υπάρχει σορός, δεν υπάρχει όπλο εγκλήματος, δεν υπάρχει ομολογία, ωστόσο τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας είναι ικανά για την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, αναφέρουν στελέχη που συμμετέχουν στις έρευνες. Δυστυχώς όμως, κατά την τελευταία πολύωρη κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο μέχρι τότε ύποπτος εμφανιζόταν αρνητικός ως προς τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε διαρκώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments