Αθλητισμός

Πογέτ: Δεν είναι φυσιολογικό να μην έχει γίνει ακόμη πρόταση ανανέωσης με την Εθνική

Πογέτ: Δεν είναι φυσιολογικό να μην έχει γίνει ακόμη πρόταση ανανέωσης με την Εθνική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Οι μέρες περνάνε και οι αγώνες μπαράζ που θα δώσει η Εθνική Ελλάδας τον Μάρτιο με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024 πλησιάζουν, με τον Γκουστάβο Πογέτ να μην έχει δεχθεί ακόμη από την ΕΠΟ

Οι μέρες περνάνε και οι αγώνες μπαράζ που θα δώσει η Εθνική Ελλάδας τον Μάρτιο με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024 πλησιάζουν, με τον Γκουστάβο Πογέτ να μην έχει δεχθεί ακόμη από την ΕΠΟ

Οι μέρες περνάνε και οι αγώνες μπαράζ που θα δώσει η Εθνική Ελλάδας τον Μάρτιο με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024 πλησιάζουν, με τον Γκουστάβο Πογέτ να μην έχει δεχθεί ακόμη από την ΕΠΟ πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, γεγονός που δεν του αρέσει και δεν το κρύβει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δηλώσεις στον αγγλικό Τύπο και συγκεκριμένα στη Sun και έδειξε εμφανώς προβληματισμένος από τη συμπεριφορά της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά το θέμα του συμβολαίου του, αφού αυτό πλησιάζει στη λήξη του και δεν του έχει γίνει ακόμη πρόταση ανανέωσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ για το θέμα…

«Υπήρξαν πάρα πολλές φήμες σχετικά με το ενδεχόμενο ανανέωσης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόταση. Οπότε παραμένω στην κατάσταση. Θα δούμε. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στο Euro 2024 και να πάει στη Γερμανία χωρίς προπονητή. Το πρόβλημα είναι ότι ξέρω λόγω του παρελθόντος μου στην ΑΕΚ πώς λειτουργεί το πράγμα. Ζήτησα να μην φτάσω στις 31 Μαρτίου χωρίς νέο συμβόλαιο.

Ίσως θέλουν να περιμένουν, εντάξει. Είμαι στην ευχάριστη θέση να περιμένω για να υπογράψω συμβόλαιο και να μεταφέρω τις ευθύνες μου μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά, ξέρετε, οι άνθρωποι παίζουν με την κατάσταση, «αν προκριθεί, θα πάει στο Euro γιατί δεν έχουν σημασία τα χρήματα γιατί δεν θα τα χάσει». Ή το αντίστροφο, «αν δεν προκριθεί, θα ανανεώσει φθηνότερα ή οτιδήποτε άλλο”. Δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να με σκέφτονται ως προπονητή για αυτό που είμαι τώρα και θα είμαι ακριβώς ο ίδιος και στις 31 Μαρτίου.

Το θέμα είναι προφανώς εκτός δικού μου ελέγχου. Απλώς περιμένω. Θα ήθελα πολύ να ανανεώσω πριν από την προθεσμία για να κλείσω αυτήν την κατάσταση αφού ακόμη και για τους παίκτες είναι λίγο περίεργο να μη γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί.

Ειδικά γιατί ξέρω ότι αν δεν ανανεώσω μετά τις 31 Μαρτίου, γνωρίζοντας πώς λειτουργεί στην Ελλάδα, θα με κατηγορήσουν. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα, αλλά θα κατηγορηθώ, θα είναι δική μου ευθύνη. Κανονικά, όταν θέλεις έναν παίκτη, δεν περιμένεις μέχρι τους τελευταίους έξι μήνες ή τρεις μήνες ή δύο μήνες για να ανανεώσεις το συμβόλαιό του. Άρα, θέλουν προπονητή εμένα; Λυπάμαι, αλλά το timing δείχνει ότι η Ομοσπονδία δεν βιάζεται ιδιαίτερα.

Θα πάω μέχρι το τέλος, θα είμαι ο εαυτός μου. Τελείωσα δύο συμβόλαια στη Σαραγόσα. Έπαιξα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, την τελευταία στιγμή και τα έδωσα όλα. Δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα, οπότε είμαι ο ίδιος. Αλλά είναι λίγο άβολη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι φυσιολογικό να μην μού έχει γίνει πρόταση ανανέωσης. Δεν είναι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments