Διεθνή

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τον παγετό – Σε κατάσταση συναγερμού εκατομμύρια πολίτες

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τον παγετό – Σε κατάσταση συναγερμού εκατομμύρια πολίτες

Πηγή Φωτογραφίας: A slushy street in Washington, D.C., on Friday. The forecast called for several inches of snow along much of the East Coast.Credit...Amanda Andrade-Rhoades/Reuters

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας

Σχεδόν 90 άνθρωποι νεκροί από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος που έπληξαν τις ΗΠΑ. Μεταξύ των θανάτων, τουλάχιστον 25 στο Τενεσί και 16 στο Όρεγκον, το οποίο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον παγετό.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν επίσης χωρίς ρεύμα σε μεγάλες εκτάσεις της χώρας. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών ήταν μεγαλύτερος στο Τενεσί και το Όρεγκον, θύματα αναφέρθηκαν επίσης στο Ιλινόις, την Πενσυλβάνια, το Μισισιπή, την Ουάσινγκτον, το Κεντάκι, το Ουισκόνσιν, τη Νέα Υόρκη και το το Νιου Τζέρσεϊ.

Σε ένα περιστατικό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον την περασμένη Τετάρτη, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση ενός ηλεκτροφόρου καλωδίου και το χτύπημα στο όχημα στο οποίο επέβαιναν. Ένα μωρό που βρισκόταν στο όχημα επέζησε, σύμφωνα με το BBC.

Άλλοι θάνατοι παραμένουν υπό διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που σκοτώθηκε σε καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στο Κεντάκι και τεσσάρων στο Ιλινόις.

Πέντε άνθρωποι – οι περισσότεροι από τους οποίους εικάζεται ότι είναι άστεγοι – πέθαναν κατά τη διάρκεια μόλις τεσσάρων ημερών στο Σιάτλ, σύμφωνα με το Associated Press.

Στο Μισισιπή, οι καιρικές συνθήκες ώθησαν τους αξιωματούχους να προειδοποιήσουν τους οδηγούς να «οδηγούν μόνο αν είναι απαραίτητο» και «να έχουν επίγνωση του πάγου» στους δρόμους της πολιτείας. Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια της πολιτείας καθυστέρησαν την επιστροφή των φοιτητών από τις χειμερινές διακοπές λόγω των συνθηκών.

Ενώ η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό στις περιοχές των ΗΠΑ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments