EDITOR'S PICK

Πώς να ξεκινήσετε μια δυναμική μέρα με διάθεση όρεξη και σωστό φαγητό

Πώς να ξεκινήσετε μια δυναμική μέρα με διάθεση όρεξη και σωστό φαγητό

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Γυμναστείτε από το σπίτι τουλάχιστον για 20' και στρώστε το mat και τον εξοπλισμό σας από το προηγούμενο βράδυ

Εάν κι εσείς αναζητάτε νέους τρόπους για να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με ανανεωμένες προτάσεις ή θέλετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Γι’ αυτό εμείς, εντοπίσαμε τι επιλέγουν οι διατροφολόγοι να καταναλώνουν το πρωί για να παραμένουν πάντα σε φόρμα. Δείτε παρακάτω.

1. Σφηνάκι προβιοτικού

Καταναλώστε ένα σφηνάκι με υγρό προβιοτικό, που πηγαίνει κατευθείαν στο στομάχι χωρίς να προκαλεί την πέψη, πράγμα που σημαίνει ότι φτάνει στο έντερο άθικτο, όπου ευδοκιμεί και πολλαπλασιάζεται για να υποστηρίξει ένα υγιές μικροβίωμα. Πρέπει να το παίρνετε με άδειο στομάχι για καλύτερα αποτελέσματα.

View this post on Instagram

A post shared by Utku (@utkudnyc)

2. Πρωινό pilates

Γυμναστείτε από το σπίτι τουλάχιστον για 20′ και στρώστε το mat και τον εξοπλισμό σας από το προηγούμενο βράδυ, ώστε το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι να γυμναστείτε.

3. Αντί για καφέ…

View this post on Instagram

A post shared by Mara (@mara_ernst19)

Μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, αντ’ αυτού απολαύστε ένα φλιτζάνι τσάι από τριμμένο ginger με λίγο χυμό λεμονιού και σταγόνες εχινάκεια.

4. Πίνουν νε

View this post on Instagram

A post shared by Drink Water (@dwatergr)

ρό

Ξυπνάμε αφυδατωμένοι. Καλό είναι λοιπόν να πίνετε περίπου 400ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου αμέσως μόλις ξυπνήσετε, συχνά με μερικές σταγόνες ενός συμπληρώματος ηλεκτρολυτών που θα σας προετοιμάσουν για την ημέρα. «Αγκαλιάστε» το slow living κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να ευθυγραμμιστείτε καλύτερα με τις εποχές, και τα ξυπνητήρια σας.

5. Επιλέγουν πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη για το πρωινό είναι απαραίτητη. Μετά από ένα φλιτζάνι τσάι, ετοιμάστε μια ομελέτα με λαχανικά και τυρί. Θα ρυθμίσει το σάκχαρο του αίματός σας για την ημέρα, θα μειώσει τις λιγούρες και θα σας γεμίσει με έξτρα ενέργεια και θα προάγει τη συγκέντρωση.

6. Περπατούν

Μετά το πρωινό, σκεφτείτε να περπατήσετε μέχρι την εκάστοτε υποχρέωσή σας. Κάντε ένα 20λεπτο περπάτημα, ακούγοντας κάποιο αγαπημένο podcast στον δρόμο για τη δουλειά, τα ψώνια ή και μέχρι το σχολείο των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments