Διεθνή

Τραμπ: Στη «μαύρη λίστα» οι χορηγοί της εκστρατείας της Χέιλι

Τραμπ: Στη «μαύρη λίστα» οι χορηγοί της εκστρατείας της Χέιλι

Πηγή Φωτογραφίας: Former U.S. President Donald Trump attends a rally in Wilkes-Barre, Pennsylvania, U.S., September 3, 2022. REUTERS/Andrew Kelly - RC20AW9LDZLQ

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι θα βάλει στη «μαύρη λίστα» τους χορηγούς της προεκλογικής εκστρατείας της Νίκι Χέιλι, της αντιπάλου του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι θα βάλει στη «μαύρη λίστα» τους χορηγούς της προεκλογικής εκστρατείας της Νίκι Χέιλι, της αντιπάλου του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι όποιος συνεισφέρει στην πλατφόρμα της Χέιλι «από αυτή τη στιγμή και μετά, θα αποκλειστεί μόνιμα από το στρατόπεδο MAGA (Μake America Great Again). Δεν τους θέλουμε και δεν θα τους δεχτούμε». Η ανάρτηση δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν επίσης σε δωρεές που είχαν δωθεί σε μια επιτροπή δράσης υπέρ της Χέιλι.

Αναγνώρισε ότι η πρακτική των χορηγών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, να ανακατευθύνουν τους πόρους τους προς τον υποψήφιο του κόμματος που αναδεικνύεται πιο επιτυχημένος είναι συνηθισμένη. «Όταν έβαλα υποψηφιότητα και κέρδισα, παρατήρησα ότι οι “δωρητές” του ηττημένου υποψηφίου ερχόντουσαν αμέσως σε μένα και ήθελαν να “βοηθήσουν”», είπε. «Αυτό είναι σύνηθες στην πολιτική, αλλά όχι πλέον με εμένα».

Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι ανταπέδωσε με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X με την οποία προέτρεπε τους υποστηρικτές της να συνεισφέρουν στην εκστρατεία της. «Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση … κάντε δωρεά εδώ. Πάμε!», είπε.

Η πρακτική των δωρεών υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της προεκλογικής εκστρατείας ενός υποψηφίου αλλά δείχνει το εύρος των υποστηρικτών του. Ο ομοσπονδιακός νόμος περί προεκλογικής εκστρατείας ορίζει αυστηρούς κανόνες και όρια για τις συνεισφορές στην εκστρατεία ενός υποψηφίου.

Ο Τραμπ κατέκτησε τη νίκη στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χαμσάιρ αυτή την εβδομάδα, πυροδοτώντας ερωτήματα σχετικά με το αν η κούρσα για το χρίσμα έχει πλέον τελειώσει. Η Χέιλι υποστηρίζει ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί. Σύμφωνα με το CNBC, ο δισεκατομμυριούχος Ρέιντ Χόφμαν διακόπτει τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της, μετά τα αποτελέσματα στο Νιου Χαμσάιρ.

Με πληροφορίες από CNBC

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments