ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιστορικές ευθύνες και ιδεολογικές αγκυλώσεις

Ιστορικές ευθύνες και ιδεολογικές αγκυλώσεις
Της Μαρίας Συρεγγέλα*

Οι πολιτικοί καλούμαστε πολύ συχνά να έρθουμε αντιμέτωποι με την Ιστορία και να αποδείξουμε έμπρακτα ότι θέλουμε το καλό των πολιτών και πως δεν αρεσκόμαστε ούτε στη διαχείριση της εξουσίας ούτε και σε επικοινωνιακού χαρακτήρα παιχνίδια.

Μία από αυτές τις ιστορικές στιγμές ήταν η 24η Ιανουαρίου, η μέρα ψήφισης, δηλαδή, του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο. Με τον νόμο αυτό εκσυγχρονίζουμε τη διαδικασία εκλογής των Ευρωβουλευτών μας, προχωράμε στην εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και εισάγουμε μια δέσμη ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση της συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στις εκλογές.

Μισό αιώνα μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας προχωράμε σε μια μεταρρύθμιση καθοριστική για την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση της. Μία φιλελεύθερη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που δημιουργεί ισότητα στην εκλογική διαδικασία, αφού ο τόπος κατοικίας, η οικονομική δυνατότητα ταξιδιού, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ή τα προβλήματα υγείας, δεν θα αποτελούν πλέον εμπόδιο στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Για ακόμα μία φορά η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι είναι μία λαϊκή παράταξη η οποία απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως. Μία παράταξη που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών και που έχει το θάρρος να αναλάβει ιστορικές ευθύνες χωρίς να εγκλωβίζεται σε ιδεολογικού τύπου αγκυλώσεις.

Μακάρι την ίδια υπευθυνότητα με εμάς να έδειχναν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία αποφάσισαν να μη στηρίξουν με την ψήφο τους το εν λόγω νομοσχέδιο. Αποφάσισαν, εν πολλοίς, να μη στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι διαφωνούν με την τροπολογία που εισήγαγε τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου για τους κατοίκους του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές. Με δυο λόγια, ενώ μπορούσαν να καταψηφίσουν μόνο την εν λόγω τροπολογία, επέλεξαν να καταψηφίσουν το σύνολο του νομοσχεδίου και να χαθεί έτσι μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης. Οι πολίτες, όμως βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν. Ειρήσθω εν παρόδω, μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επαναφέρει το ζήτημα της τροπολογίας για τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι είναι μία υπεύθυνη παράταξη χωρίς ιδεοληψίες και για αυτό οι πολίτες την εμπιστεύονται διαχρονικά. Για εμάς η Ελλάδα δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά της σύνορα, αλλά βρίσκεται στην καρδιά και στη σκέψη των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Αυστραλία και από το Μόναχο μέχρι την Αστόρια.

Με αυτά κατά νου φέραμε στη Βουλή των Ελλήνων ένα νομοσχέδιο, βαθιά κοινωνικό, που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην πιο σημαντική στιγμή της Δημοκρατίας με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές.

*Η Μαρία Συρεγγέλα είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments