Πολιτική

Άδωνις: Βαθιά πολιτικό ζήτημα ο γάμος ομοφύλων [VID]

Άδωνις: Βαθιά πολιτικό ζήτημα ο γάμος ομοφύλων [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Κοινοβούλιο και ΣτΕ κρίνουν την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου

Την άποψη ότι ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ένα νομικό αλλά βαθιά πολιτικό ζήτημα, εκφέρει, σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πιο συγκεκριμένα ρωτηθείς για το εάν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, ο υπουργός Υγείας επισήμανε στους συνομιλητές του ότι «ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό την αντίθεσή του στην ιδέα για τη θέσπιση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Πρόκειται για μια αντίθεση και μια αντίταξη επί της αρχής. Αυτές οι επιφυλάξεις είναι πλήρως σεβαστές και εκφράζονται με την αποχή, η οποία αποτελεί έκφραση πολιτικής ωριμότητας.

Πράγματι, ο κύριος Μάκης Βορίδης εκτιμά πως υπάρχουν λόγοι αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο για το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Το ζήτημα δεν είναι όμως νομικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Και ένσταση αντισυνταγματικότητας μπορεί να γίνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και σε επίπεδο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Κοινοβούλιο είναι το όργανο που μπορεί να κρίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, εάν συντρέχει ή όχι λόγος αντισυνταγματικότητας. Μετά το Κοινοβούλιο, στην έννομή μας τάξη, αρμόδιο όργανο να αποφασίσει είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο συνιστά την ανώτατη διοικητική βαθμίδα του ελληνικού κράτους».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αντίδραση της Εκκλησίας στην προωθούμενη από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, ο υπουργός Υγεία τόνισε πως «η αντίδραση της Εκκλησίας είναι πολύ λογική. Η Εκκλησία υπερασπίζεται τη χριστιανική ηθική. Αυτά επιτάσσει η χριστιανική ηθική. Είναι όμως διαφορετικός ο νόμος και διαφορετικός ο λόγος της Εκκλησίας, του κατ’ εξοχήν φορέα της χριστιανικής ηθικής. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο με τα της Εκκλησίας. Η κυβέρνηση και η Εκκλησία αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικούς ρόλους. Η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει και να εκφέρει τη γνώμη της».

Αναφερόμενος, τέλος, στις αντιδράσεις στελεχών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Α. Γεωργιάδης σημείωσε πως «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Αυτό το κρίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι αρμόδιος κατά το Σύνταγμα. Καθένας θα αποφασίσει μόνος του και καθένας θα κριθεί από τον πρωθυπουργό και από τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments