Διεθνή

Χέιλι για Τραμπ: Προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα εκβιάζοντας

Χέιλι για Τραμπ: Προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα εκβιάζοντας

Πηγή Φωτογραφίας: Foxnews.com

Τι είπε για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του.

Κατά του Τραμπ στράφηκε την Κυριακή (28/1) η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του στη διαδικασία, η Νίκι Χέιλι. «Επιδιώκει να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου “εκφοβίζοντας” την παράταξη» επεσήμανε επικρίνοντας ηγετικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού επειδή θέλουν να τού το δώσουν πολύ νωρίς.

Η υποψήφια αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια, παρά τις ήττες της στις ψηφοφορίες στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσιρ – και παρά την επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ, που υποστηρίζουν σε αυτό ηγετικά στελέχη της παράταξης, να ανακηρυχθεί η κούρσα λήξασα υπέρ του.

«Δεν μπορεί να επιβάλει διά του εκφοβισμού» την ανάδειξή του σε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, με αντίπαλο τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες η κυρία Χέιλι στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό έπειτα από μόλις δυο πολιτείες» από τις πενήντα που θα ψηφίσουν, πρόσθεσε η αμερικανίδα πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ -στο αξίωμα, που είναι ισότιμο με θώκο υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση, την είχε διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ- και πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας.

Η Νίκι Χέιλι επέκρινε την εθνική επιτροπή του κόμματος (RNC), η οποία οργανώνει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες, επειδή έδειξε υπερβολικά νωρίς την υποστήριξή της στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, το αδιαφιλονίκητο φαβορί, έπειτα από τις δυο πρώτες νίκες του.

Την περασμένη Τρίτη, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο Νιου Χάμσιρ, η επικεφαλής του κόμματος, η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, είπε πως η επιλογή των ψηφοφόρων είναι «πολύ σαφής».

«Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από αυτόν που θα είναι ο υποψήφιός μας, κι αυτός θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments