Τεχνολογία

Τα 6 καλύτερα φορητά ηχεία της αγοράς!

Τα 6 καλύτερα φορητά ηχεία της αγοράς!

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου ηχείου, εκτός από την ποιότητα του ήχου, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ο σχεδιασμός, συμπεριλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στο νερό και όχι μόνο.

Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου ηχείου, εκτός από την ποιότητα του ήχου, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ο σχεδιασμός, συμπεριλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στο νερό και όχι μόνο.

Όταν πρόκειται για φορητά ηχεία, υπάρχει κάτι για όλους και για κάθε προϋπολογισμό. Ορισμένα ηχεία είναι καλύτερα από άλλα και ορισμένα προσφέρουν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτό που κοστίζουν. Τα φορητά ηχεία έρχονται να ικανοποιήσουν εκείνους που βγαίνουν συχνά για εξορμήσεις στη φύση, αλλά και εκείνους που δεν θέλουν να προκαλούν με κάποιο δυνατό ηχοσύστημα.

Είτε ψάχνετε για ένα φορητό ηχείο για να το πάρετε μαζί σας όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, στην παραλία, στο πάρκο, στην αυλή ή ακόμη και σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού σας, υπάρχουν αμέτρητα μοντέλα για να διαλέξετε από αυτά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου ηχείου, εκτός από την ποιότητα του ήχου, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ο σχεδιασμός, συμπεριλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στο νερό και γενικότερα. Κρίσιμο παράγοντα αποτελεί επίσης το μπάτζετ που θέτει ο κάθε καταναλωτής με ένα ποσό στα 60-100 ευρώ να φέρνει πολύ καλές επιλογές.

Όσον αναφορά το μέγεθος, τα μεγαλύτερα ηχεία τείνουν να ακούγονται καλύτερα, και να έχουν περισσότερα μπάσα. Όμως ζυγίζουν περισσότερο, πράγμα που μπορεί να τα κάνει λίγο πιο δύσκολα στη μεταφορά, με τον χρήστη να πρέπει να εξισορροπήσει το μέγεθος με την απόδοση, καθώς και η ευκολία μεταφοράς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μικρότερα ηχεία είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να γίνουν δυνατά και να αναπαράγουν ένα θορυβώδες μπάσο.

Πολλά ηχεία είναι πλέον πλήρως αδιάβροχα και ορισμένα πλήρως ανθεκτικά στη σκόνη. Αν σκοπεύετε να πάρετε το ηχείο μαζί σας στην παραλία ή σε ένα ταξίδι πεζοπορίας, η ύπαρξη ενός πιο ανθεκτικού ηχείου είναι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό.

Ορισμένα ηχεία διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο που δίνει δυνατότητα για ανοικτή ακρόαση όταν πραγματοποιείτε κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο. Ωστόσο, πολλά ηχεία δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Επομένως, επιλέξτε αναλόγως αν αυτό είναι κάτι που αναζητάτε.

Οι καλύτερες επιλογές ηχείων στην αγορά

JBL Boombox 3

Το Boombox 3 μοιάζει με ένα πολύ μεγάλο JBLCharge 5 που έχει λαβή στην κορυφή. Η λαβή είναι χρήσιμη, αλλά με διαστάσεις 20x 48,2 x 25,7 εκατ. και βάρος αρκετά κιλά δεν θα θέλετε να το κουβαλάτε μαζί σας σε μια πεζοπορία. Είναι ωστόσο ιδανικό για πάρτι σε εξωτερικούς χώρους καθώς είναι κατασκευασμένο για να αντέχει χτυπήματα, με σκληρή λαβή και πλαστικά καλύμματα άκρων και ανθεκτικό απέναντι στο νερό.. Ένα σκληρό πλέγμα καλύπτει τα tweeter ηχείων, τους δύο οδηγούς μεσαίων συχνοτήτων και το μοναδικόsubwoofer.

Το JBL Boombox 3 παράγει συνολικά πολύ καλό ήχο, με δυνατά μπάσα και δυνατά φωνητικά. Λόγω του οριζόντιου προσανατολισμού του, έχει επίσης ευρύτερο ήχο και αποδίδει καλύτερα στα δυνατά τραγούδια, με την μπαταρία του να διαρκεί για τουλάχιστον 24 ώρες κα να χρειάζεται περίπου 6-7 ώρες για την επαναφόρτισή της.

Στο πίσω μέρος, υπάρχουν καλυμμένες θύρες για τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας και μια βοηθητική είσοδο 3,5 mm. Υπάρχει επίσης μια θύρα USB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία άλλων φορητών συσκευών. Το Boombox 3 δεν διαθέτει ψηφιακή οπτική θύρα, και σε αντίθεση με πολλά ηχεία που επικεντρώνονται στο πάρτι, δεν διαθέτει εντυπωσιακά λαμπάκια για να συνοδεύει τον ήχο.

Η εφαρμογή JBL Portable προσθέτει ορισμένα πρόσθετα στοιχεία ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου ενός ισοσταθμιστή τριών ζωνών, αν και δεν διαθέτει προκαθορισμένες λειτουργίες ήχου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να παρακολουθείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να απενεργοποιείτε τους ήχους ανατροφοδότησης, καθώς και για να ενεργοποιείτε το PartyBoost.

Συνδέεται γρήγορα με το τηλέφωνό μέσω Bluetooth και επανασυνδέεται πάντα ομαλά ενώ διατηρεί ισχυρή σύνδεση σε απόσταση άνω των 100 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και σε απόσταση άνω των 50 μέτρων σε εσωτερικούς χώρους με αρκετούς τοίχους να παρεμβάλλονται.

Wonderboom 3

Παρά το μικρό μέγεθός του, έχει μεγάλη δύναμη και αποτελεί το μοντέλο της Ultimate Ears που ξεχωρίζει αποδεικνύοντας ότι η μικρή συσκευασία δεν σημαίνει πως υπολείπεται σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους βγαίνουν συχνά έξω και θέλουν να έχουν μουσική μαζί τους χωρίς να κουβαλάνε βαριά ηχεία.

Διαθέτει ειδική ρύθμιση για να κάνει τη μουσική να ακούγεται καλύτερα σε ανοιχτό χώρο, με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας να είναι στις 14 ώρες αναπαραγωγής, ενώ η αξιολόγηση ανθεκτικότητας IP67 σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει τη σκόνη, τη βρωμιά και τη βύθιση στο νερό για έως και 30 λεπτά.

Η λειτουργία Outdoor Boost επηρεάζει την ισορροπία, αλλά είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό για ακρόαση σε εξωτερικούς χώρους, όπου συνήθως δεν υπάρχουν τοίχοι για να αναπηδά ο ήχος. Προσαρμόζει το προφίλ ήχου για να αντισταθμίσει το μπάσο με έναν τρόπο που ακούγεται περίεργα αν ενεργοποιηθεί κατά λάθος σε εσωτερικό χώρο, αλλά πραγματικά κάνει τη διαφορά σε εξωτερικούς χώρους.

Το μοντέρνο ηχείο Ultimate Ears Wonderboom 3 παράγει αξιοπρεπή στερεοφωνικό ήχο για την τιμή του (αν το κρατήσετε κάτω από τη μέγιστη ένταση) και δεν θα σας στοιχίσει πολλά χρήματα, αλλά η έλλειψη συνοδευτικής εφαρμογής και ο περιορισμένος πίνακας ελέγχου αντισταθμίζουν ελαφρώς τα θετικά.

Sony SRS XB-100

Το Sony SRS-XB100 είναι μία από τις μικρότερες προτάσεις του κατασκευαστή στο χώρο των ηχείων και έχει ενσωματωμένο λουράκι που προσαρμόζεται εύκολα στην τσάντα ή το σακίδιό. Έχει αξιολόγηση IP67 για αντοχή στη σκόνη και το νερό, ενώ το στεγανό σφράγισμα στις θύρες AUX και micro-USB συμβάλλει στην προστασία τους από τα στοιχεία της φύσης.

Δεδομένου ότι δεν είναι πολύ μεγάλο, δεν ακούγεται αρκετά δυνατά για να γεμίσει την αυλή σας με ήχο, όπως κάποια άλλα ηχεία, και του λείπουν λίγο τα χαμηλά μπάσα από τη μίξη. Μπορείτε ακόμη και να το συνδυάσετε με μια δεύτερη μονάδα για στερεοφωνικό ήχο.

Το Sony XB100 έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Έχει στιβαρή αίσθηση και λείο φινίρισμα, ενώ η μεταλλική γρίλια στην κορυφή βοηθά στην προστασία των οδηγών στο εσωτερικό. Αυτό το ηχείο επιπλέει ακόμη και, αν και τείνει να γέρνει στο πλάι μέσα στο νερό.

Έχει αξιόπιστη ποιότητα ήχου. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή, που περιορίζει την ικανότητά του να φέρει ένα βαθύ και χαμηλό μπάσο. Παρ’ όλα αυτά, κάνει καλή δουλειά με τα περισσότερα είδη μουσικής, καθώς οι ισορροπημένες μεσαίες περιοχές του εξασφαλίζουν ότι οι φωνές και τα άλλα όργανα είναι σαφείς και ακριβείς στη μίξη. Η επιπλέον έμφαση στα μεσαία προς υψηλά μπάσα προσθέτει επίσης μια υψηλή ποιότητα στη μίξη. Ωστόσο, ο ήχος του δεν μπορεί να προσαρμοστεί, γεγονός που είναι απογοητευτικό.

JBL Charge 5

Προσφέρει μια καλή ισορροπία μεγέθους, επιδόσεων και ανθεκτικότητας σε συσκευασία 960 γραμμαρίων. Είναι μεγαλύτερο από ορισμένα από τα μίνι ηχεία αυτής της λίστας, όπως το Flip 5, αλλά εξακολουθεί να είναι συμπαγές και να διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη μπάσων και συνολική ένταση.

Το JBL Charge 5 είναι ακόμα πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό από τα τέσσερα Charge που προηγήθηκαν. Ο προκάτοχός του είχε βαθμολογία IPX7, που σημαίνει ότι μπορούσε να αντέξει την κατάδυση σε νερό σε βάθος 1,5 μέτρου, αλλά το Charge 5 με βαθμολογία IP67 βασίζεται σε αυτή την ανθεκτικότητα, καθώς είναι επίσης πλήρως ανθεκτικό στη σκόνη. Διαθέτει ενσωματωμένη θύρα φόρτισης USB για την τροφοδοσία των κινητών σας συσκευών, προσφέρει βελτιωμένο ήχο και μια σχεδίαση ανθεκτική στη σκόνη και το νερό που είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο Charge.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εκτιμάται στις 20 ώρες σε μέτρια επίπεδα έντασης. Αυτό το μοντέλο είναι επίσης εξοπλισμένο με τη λειτουργία PartyBoost της JBL που σας επιτρέπει να το συνδέσετε με άλλα συμβατά φορητά ηχεία JBL για να ενισχύσετε τον ήχο τους.

Marshall Middelton

Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας καθώς είναι σχεδιασμένο στο χαρακτηριστικό στυλ της εταιρείας που θυμίζει ενισχυτή κιθάρας. Ο μικρός και ελαφρύς σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όσους θέλουν να ακούν μουσική ενώ βρίσκονται έξω.

Διαθέτει επίσης αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη σχεδιασμό, με εύχρηστα χειριστήρια για να ρυθμίζετε τα μπάσα και τα πρίμα του περισσότερο στις προτιμήσεις σας. Η θύρα USB-C προορίζεται για τη φόρτιση του ηχείου, αλλά λειτουργεί και ως έξοδος, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το ηχείο ως φορητή τράπεζα φόρτισης για τις άλλες συσκευές σας.

Διαρκεί λίγο περισσότερο από 20 ώρες με μία μόνο φόρτιση, και κάνει αρκετή φασαρία για μικρές συγκεντρώσεις, ωστόσο, δεν μπορεί να γεμίσει με ήχο μεγαλύτερες, πιο ανοιχτές αυλές. Έχει αξιόπιστη ποιότητα ήχου για το μέγεθός του.

Marshall Willen

Το Marshall Willen είναι ένα φορητό ηχείο με μικρότερο, πιο συμπαγή σχεδιασμό από τα άλλα ηχεία της εταιρείας, όπως το Marshall Emberton. Με εξαιρετικά μικρό μέγεθος που φτάνει τις δυο ίντσες, είναι περίπου ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε σε ένα ηχείο αυτού του μεγέθους.

Διαθέτει την υπογραφή του κατασκευαστή με τον εμπνευσμένο από τον ενισχυτή ρετρό σχεδιασμό, με ενσωματωμένο ιμάντα μεταφοράς και ανθεκτική κατασκευή που είναι ιδανική για ακρόαση εν κινήσει. Υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να ελέγχετε ορισμένες από τις λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων προεπιλογών EQ για να προσαρμόσετε τον ήχο του και τη «λειτουργία Stack» για να το συνδυάσετε με άλλα ηχεία Willen για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Μπορεί να φτάσει τα 80 ντεσιμπέλ, τόσο δυνατά όσο μια ηλεκτρική σκούπα, με ανεκτά επίπεδα παραμόρφωσης.

Έχει έναν αρκετά ουδέτερο, ισορροπημένο ήχο στις μεσαίες και πρίμες περιοχές, όπου αναπαράγονται οι περισσότερες φωνές και τα κύρια όργανα. Ως αποτέλεσμα, όταν ακούτε τα περισσότερα είδη μουσικής και περιεχόμενο με επίκεντρο τη φωνή, όπως podcasts, οι φωνές και τα όργανα είναι ξεκάθαρα και λεπτομερή στη μίξη. Δυστυχώς, δυσκολεύεται να αναπαράγει τα μπάσα, ακόμη και σε σύγκριση με άλλα μικρά ηχεία. Υπάρχουν μερικές προεπιλογές EQ για τον έλεγχο του ήχου του, αλλά δεν μπορούν να μειώσουν την επέκταση των χαμηλών συχνοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments