Διεθνή

Ιμράν Χαν: Τρίτη καταδίκη μέσα σε λίγες μέρες για τον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν

Ιμράν Χαν: Τρίτη καταδίκη μέσα σε λίγες μέρες για τον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν

Πηγή Φωτογραφίας: alpha tv.gr, Το δικαστήριο έκρινε ότι ο γάμος του Χαν το 2018 με την Μπούσρα Μπίμπι, μια θεραπεύτρια πίστης, ήταν αντιισλαμικός και παράνομος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο γάμος του Χαν το 2018 με την Μπούσρα Μπίμπι, μια θεραπεύτρια πίστης, ήταν αντιισλαμικός και παράνομος.

Απανωτές είναι οι καταδίκες για τον πρώην πρωθυπουργό του  Πακιστάν Ιμράν Χαν, καθώς δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης σε εκείνον και τη σύζυγό του για επτά χρόνια μετά την ακύρωση του γάμου τους.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο γάμος του Χαν το 2018 με την Μπούσρα Μπίμπι, μια θεραπεύτρια πίστης, ήταν αντιισλαμικός και παράνομος.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στη φυλακή για διαφθορά. Την περασμένη Τετάρτη (31/1), λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, το ζευγάρι καταδικάστηκε για προσπορισμό κέρδους από κρατικά δώρα.

Ο Χαν, 71 ετών, υποστηρίζει ότι οι πολυάριθμες υποθέσεις εναντίον του έχουν πολιτικά κίνητρα ενόψει των εκλογών.

Ο πρώην αρχηγός του κρίκετ του Πακιστάν που έγινε πολιτικός εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία το 2022.

Για την τελευταία υπόθεση στήθηκε δικαστήριο μέσα στη φυλακή Αντιάλα στο Ραβαλπίντι, όπου ο Χαν εκτίει τις προηγούμενες ποινές του.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον πρώην σύζυγο της Μπίμπι, ο οποίος δήλωσε ότι ο γάμος της με τον Χαν ήταν δόλιος.

Σύμφωνα με το μουσουλμανικό οικογενειακό δίκαιο, οι γυναίκες απαγορεύεται να ξαναπαντρευτούν για λίγους μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου τους ή το διαζύγιό τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Μπίμπι είχε ξαναπαντρευτεί πριν από τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου μετά το διαζύγιό της.

Εκτός από την επταετή ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 500.000 ρουπίες, ήτοι 1.665 ευρώ στον Χαν και την Μπίμπι.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2018, λίγους μήνες πριν ο Χαν εκλεγεί πρωθυπουργός. Η Μπίμπι, μια πνευματική θεραπεύτρια που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 40 και φοράει πάντα πέπλο δημοσίως, είναι η τρίτη σύζυγος του Χαν.

Ο Χαν είχε τη φήμη του πλέιμποι στα χρόνια που έπαιζε κρίκετ, πριν παντρευτεί με την Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ το 1995. Ο γάμος διήρκεσε εννέα χρόνια και το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους.

Ένας δεύτερος γάμος το 2015, με τη δημοσιογράφο και πρώην παρουσιάστρια καιρού του BBC Ρεχάμ Καν, διήρκεσε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η ποινή φυλάκισης του Σαββάτου (3/2) είναι η τρίτη του Χαν μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Την Τρίτη, φυλακίστηκε για 10 χρόνια για διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Η δικαστική υπόθεση της Τετάρτης (31/1) επικεντρώθηκε στις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του πούλησαν ή κράτησαν κρατικά δώρα που έλαβαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Και στους δύο επιβλήθηκαν ποινές 14 ετών σε εκείνη την υπόθεση. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Μπούσρα Μπίμπι επιτρέπεται να εκτίσει τη δική της σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments