Πολιτική

Η τακτική της κυβέρνησης απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Η τακτική της κυβέρνησης απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Πηγή Φωτογραφίας: [367019] ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Κυβερνητικός στόχος η αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και της έντασης.

Μετά την ανακοίνωση των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Μαξίμου αντιμετωπίζει τους αγρότες με μια στρατηγική χαμηλής έντασης, με στόχο τη σταδιακή αποκλιμάκωσή τους. Με άλλες λέξεις, προς το παρόν, η κυβέρνηση δίνει χρόνο στους αγρότες τόσο για να αποδεχτούν το νέο πακέτο μέτρων όσο και για να εφαρμόσουν όσα έχουν ήδη αποφασιστεί, με την ελπίδα ότι οι αναταραχές θα υποχωρήσουν και οι αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές θα μειωθούν σταδιακά.

Προτεραιότητα για το Μαξίμου εξακολουθεί να είναι η αποφυγή μιας ανοιχτής αντιπαράθεσης διαρκείας. Εξ ου και η προσπάθεια να μην κοπούν σε καμία περίπτωση οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους αγρότες των μπλόκων – ενδεικτικές οι επιχειρήσεις επί τόπου διαλόγου από κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Νίκος Δένδιας στην Ημαθία και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον θεσσαλικό κάμπο. Αυτό το στίγμα έδωσε και ο Πρωθυπουργός στην πρώτη αναφορά του στις αγροτικές κινητοποιήσεις έπειτα από τις ανακοινώσεις του στη Βουλή, λέγοντας ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο» και ότι το μόνο μέτωπο είναι απέναντι στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

«Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση. 

Παράλληλα, το Μαξίμου έκλεισε το “παράθυρο” για νέες εξαγγελίες, χαράσσοντας κόκκινη γραμμή μεταξύ της τήρησης της δημοσιονομικής ισορροπίας και της συνέπειας στα λόγια και στις πράξεις. 

Ήδη ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είχε παραπέμψει σε νέες διαπραγματεύσεις τον Σεπτέμβριο. «Θα δούμε τι είναι το πρόσθετο που μπορεί να γίνει και αν μπορεί να γίνει. Θα δούμε την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις δυνατότητες που έχουμε» είπε. Επιπλέον με τη λήξη της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτέλεσε τον κεντρικό σταθμό για τη μαζικότερη ως σήμερα κινητοποίηση επαγγελματικών ομάδων επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης επέμεινε στο προσκλητήριο διαλόγου. «Ακούμε τα αιτήματά τους, συζητούμε μαζί τους. Η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, ισχυρή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments